A megyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban soltvadkerti helyi rangadóra került sor október 22-én, amikor a két városi csapat mérkőzött meg egymással. A találkozón a Soltvadkerti KUSE volt a pályaválasztó, melyet a Soltvadkerti TE-BS Plastic együttese nyert meg 8 góllal.
A Soltvadkerti KUSE csapata

Soltvadkerti KUSE: Judák – Nagy N. 10, Nyúl Z. 1, Vincze 1, Hirsch, Városi 1, Rákóczi 2.
Csere: Hegyi (k), Zsikla (k), Fülöp, Kriszt Á., Kriszt V. 2, Májer 1, Mészáros, Nyúl P., Szentgyörgyi.
Edző: Forgó Erzsébet

A Soltvadkerti TE-BS Plastic csapata
-Hirdetés-

Soltvadkerti TE-BS Plastic: Csernák – Marosi, Opauszki P., Thiesz 5, Szabó M. 3, Piller 1, Borboly 3.
Csere: Vizi (k), Bakai 2, Balla, Kincses 3, Opauszki T. 5, Nyerges, Ürmösi 1, Veppert 3.
Edző: Szabó Tamás

A két csapat ebben a szezonban már találkozott egymással, amikor nagy meglepetésre 22-22-es döntetlennel zárult a találkozó. Az előzmények ismeretében most nagyon készült a mérkőzésre az esélyesebb Soltvadkerti TE-BS Plastic csapata, és szerettek volna visszavágni a korábbi mérkőzésen vereséggel felérő döntetlenért. A találkozó nagyon jó hangulatban, és ismét sok szurkoló előtt került megrendezésre.

A mérkőzés elejét az STE kezdte jobban és 5-2-es vezetésre tettek szert. A fiatalok alkotta KUSE gárdája azonban a játékot felgyorsítva visszajött a mérkőzésbe és a 24. percben kiegyenlítettek (7-7). Az első játékrész végén a helyzeteit jobb arányban értékesítő STE tudott eredményesebb lenni, és így háromgólos előnnyel vonulhattak pihenőre (11-8).

Hegyi Ádámot (középen fekete mezben) a 33. percben piros lappal kiállították

A szünet után a 33. percben a felezővonal környékén ütközött a KUSE kapusa Hegyi Ádám a labdáért folyó harcban az STE-s Bakai Gáborral, ami után az STE kapott szabaddobást a hálóőrt pedig a játékvezetők piros lappal kiállították. Ezután fokozatosan tudta növelni előnyét az STE, a KUSE csapata több labdát is eladott támadásban, a helyzeteiket kihagyták, sok esetben még szabálytalan csere miatt kétperces kiállítás is sújtotta a fiatalokat. Az STE a hibákat kihasználva az 53. percben már 9 gólos előnnyel vezetett (14-23), és a végjátékban nem forgott veszélyben a győzelmük.

Az STE-BS Plastic ezzel a győzelmével 9 ponttal vezeti a bajnoki tabellát, amelyen a Soltvadkerti KUSE gárdája a harmadik helyen áll 6 ponttal.

Soltvadkerti KUSE-Soltvadkerti TE-BS Plastic 18-26 (8-11)

Nyúl Péternek (21-es mezszámban) a kislánya megszületéséhez gratuláltak a csapattársak

A találkozó után a Soltvadkerti KUSE csapata Nyúl Péternek gratulált egy „baba mez” átadásával, akinek október 17-én született meg a kislánya, az edző Forgó Erzsébet pedig a születésnapját ünneplő Judák Gergőnek és Rákóczi Péternek adott át egy ajándékcsomagot.

Judák Gergő, Forgó Erzsébet, Rákóczi Péter
Forgó Erzsébet – Soltvadkerti KUSE edzője:

– Bíztam a fiúkban, hogy a két gárda korábbi mérkőzésén nyújtott teljesítményünket meg tudjuk ismételni, és az akkor elért döntetlenből erőt tudunk meríteni. Sajnos a mai napon nem jött össze semmi, kihagytuk a helyzeteinket és a tudásunkhoz mérten alul teljesítettünk. Az első félidőben még szorossá tudtuk tenni a találkozót, de a szünet után egy kicsit bent maradtunk az öltözőben, nem sikerült ritmust váltanunk és elmaradtak a jó egyéni teljesítmények is. Nem működött a támadásunk és a védekezésünk sem megfelelően, a kapusunk Hegyi Ádám kiállítása után pedig teljesen szétesett a játékunk. Azt tudni kell, hogy nagyon fiatal a csapatunk és egy ilyen ellenféllel szemben fizikálisan és játéktudásban sem tudjuk felvenni a versenyt, csak akkor, ha a fiúk száz százaléknál is többet raknak bele a mérkőzésbe, ami ma nem volt meg.

Szabó Tamás (a képen balra feketében)
Szabó Tamás – Soltvadkerti TE-BS Plastic edzője:

– Ez a mérkőzés most teljesen más volt, mint a korábban lejátszott találkozó, amikor a fiatal soltvadkerti csapattal döntetlent játszottunk. Ma koncentráltan, nagy odafigyeléssel készültünk és végig higgadtan játszottunk a találkozón. A taktikánk során készültünk arra, hogy ellenfelünk megpróbál nyitottan védekezni és lerohanásból gólokat dobni. A csapatunk visszarendeződése nagyon jó volt, és felállt fal ellen már kevésbé voltak eredményesek a fiatalok. A győzelmünkben nagy szerepe volt a kiváló védekezésünknek és a türelmes kézilabdázásunknak, hiszen amikor úgy alakult a mérkőzés ritmusa, akkor nem vitt el bennünket a hév, nem mentünk bele a rohanó játékba. Ez volt a bajnokságban az ötödik mérkőzésünk és még veretlenek vagyunk, ami után a továbbiakban is sikerre éhesen szeretnénk pályára lépni, jó eredményeket elérni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (102 db kép)
MEGOSZTÁS