A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban szomszédvári rangadó került megrendezésre a kiskőrösi Városi Sportcsarnokban. A Kiskőrösi NKSZSE együttese október 29-én a Soltvadkerti TE-BS Plastic gárdáját látta vendégül és a hazaiak 13 gólos győzelmet arattak.

-Hirdetés-

Kiskőrösi NKSZSE-Soltvadkerti TE-BS Plastic 30-17 (17-7)

A Kiskőrösi NKSZSE csapata

Kiskőrösi NKSZSE: Boldizsár – Domokos-Faragó 1, Fazekas 8, Márki 2, Mokos 4, Kovrig-Szabó 2, Csepregi 4.
Csere: Baticz (k), Kollár 4, Kornóczi 1, László 2, Schiszler 2, Zsubori.
Edző: Czérna János

A Soltvadkerti TE-BS Plastic csapata

Soltvadkerti TE-BS Plastic: Dúl – Nagy N. 3, Szentpéteri 2, Petrezselyem 4, Drenkovics, Gaál-Tasnádi 2, Bleszák 1.
Csere: Bennarik 5, Markó, Zelei, Görbe, Tóth-Óber.
Edző: Opauszki Péter

A találkozó elején a kiskőrösiek góljaira még tudtak válaszolni a soltvadkertiek és 3-2-nél még szoros volt az állás. Ettől kezdve a kiskőrösiek zártan védekeztek, ami Boldizsár Nikita személyében egy jó kapusteljesítménnyel is párosult. Miközben a vendégek több esetben is passzívig játszották az akciókat, addig a kiskőrösiek több gólt is szereztek lerohanásból és felállt fallal szemben is eredményesek voltak. A mérkőzés így gyakorlatilag az első félidőben eldőlt, amikor 10 gólos előnyre tett szert a hazai gárda. A szünet után már kevesebb hibával játszottak a soltvadkertiek, de nem tudták szorossá tenni a mérkőzést. A hazaiak ezen a napon ilyen nagy arányban is megérdemelten nyertek a játék minden elemében felülmúlva ellenfelüket.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-Úgy gondolom, hogy ma nagyon jó napot fogtak ki a lányok és védekezésben, valamint támadásban is kiváló teljesítményt nyújtottunk. Az első félidőben döntő volt, hogy a rutinosabb játékosokból álló sorunk nagyon kreatívan kézilabdázott és ennek köszönhetően már a találkozó elején sikerült 3-4 góllal vezetnünk. A fiatal helyi lányok kiválóan szálltak be a mérkőzésbe, lendületesen kézilabdáztak és több gólt is szereztek lerohanásból, aminek köszönhetően az első félidőben eldőlt az összecsapás. A megnyugtató előny birtokában jó volt látni, hogy felszabadultan játszott a csapat és élvezték a lányok a játékot.

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE-BS Plastic edzője:

-A kiskőrisek ellen mindig parázs hangulatú mérkőzéseket játszunk és erre készültünk a mai napon is. A csapatunknál már két éve vagyok edző és ez alatt sajnos folyamatosan változott a játékoskeretünk, ami kihatással van az eredményességünkre. A mostani szezonban két meghatározó játékosunk esett ki szülés miatt, akiket nehéz pótolni. A lehetőségeket felmérve próbáljuk a játékunkat leegyszerűsíteni és olyan figurákat, taktikai elemeket alkalmazni, amelyeket viszont láthatok a pályán. Szinte mindent elölről kezdtünk el és folyamatosan próbáljuk felépíteni a játékunkat. Ma az első félidőben a kiskőrösiek zárt védekezésével nem sok mindent tudtunk kezdeni, sok gólt kaptunk lerohanásból és teljesen szétesett a játékunk. A félidőben rendeztük a sorokat és a második játékrészben már láttam a lányoktól körülbelül 20 percnyi olyan teljesítményt, amikor a begyakorolt dolgokat végezték. A játék ezen szakaszában szép gólokat szereztünk és szervezetten tudtunk védekezni, amelyből lehet építkeznünk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS