A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban szereplő Kiskőrösi NKSZSE gárdája a küzdelemsorozat 6. fordulójában hazai környezetben fogadta a szegedi Tisza Volán SC együttesét. A november 5-én lejátszott találkozó szoros küzdelemben dőlt el és egygólos vendégsikerrel zárult.

A kiskőrösi lányok nem tudták megismételni a soltvadkertiek ellen egy héttel korábban nyújtott jó teljesítményüket, amikor 13 gólos győzelmet arattak. A kiskőrösi együttes most 25-24 (12-10) arányú vereséget szenvedett: Boldizsár – Domokos-Faragó 1, Fazekas 6, Márki 3, Kollár 5, Kovrig-Szabó 3, Csepregi 3. Csere: Kornóczi, László, Lucza, Markó-Czérna, Schiszler 2, Varga A., Zsubori 1. A találkozó gyors gólváltásokat követően (1-1, 2-2) a kiskőrösiek találataival folytatódott és ennek köszönhetően 5-2-re vezettek a hazaiak. A kihagyott helyzetek és a védekezésben elkövetett hibák miatt a 21. percben kiegyenlítettek a szegediek (7-7). Az első játékrész vége jól sikerült a kiskőrösiek számára, akik 10-10 után Kollár Csenge és Márki Éva találataival kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre (12-10).

-Hirdetés-

A második félidőt jól kezdte a hazai csapat és a 37. percben már 17-11-re is vezettek. Ekkor emberelőnybe kerültek a kiskőrösiek, de ebből a vendégek jöttek ki jobban és két gólt is szereztek. A találkozó ezen szakaszában a hazaiak több nagy ziccert is kihagytak és támadásban sok technikai hibát követtek el. A szegediek fokozatosan dolgozták le a hátrányukat és a 46. percben kiegyenlítettek (19-19). A végjátékban a játékvezetők ténykedését folyamatosan kritizáló szegedi edző Onozó István az 51. percben piros lappal a kiállítás sorsára jutott 21-21-es állásnál. Az érdekes volt, hogy a kiállított szakvezető a továbbiakban a játékoskijáróban maradt és az oldalvonal mellől irányította a hátralévő időben a csapatát. A nagy izgalmakat hozó végjátékból a vendégek jöttek ki jobban és egy 58. percben hétméteresből szerzett góllal megnyerték a találkozót. A kiskőrösi lányok a második félidőben egy olyan mérkőzést engedtek ki a kezükből, amelyet 17-11 után gólokkal kellett volna megnyerniük.

Czérna János (a képen jobbra)
Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-A vendégek új csapatként szerepelnek a bajnokságban, így nem tudtunk felkészülni belőlük. Azt láttuk már az első percektől kezdve, hogy nagyon keményen védekeztek, birkóztak és a fizikális dolgokra helyezték a hangsúlyt. Úgy gondolom, hogy csak magunkat hibáztathatjuk a vereség miatt, mert egy megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből. Azt lehetett látni ma, hogy a rutinosabb játékosokból álló első sorunk hozta a többgólos előnyöket, de a fiatalok alkotta második sorunknál ez az első, valamint a második félidőben is elfogyott. A legnagyobb probléma ma az volt, hogy kihagytunk 8-10 nagy ziccert, ami egy ilyen szoros küzdelmet hozó mérkőzésen megbosszulta magát. Döntően befolyásolta a végeredményt, hogy a második félidőben 17-11-es vezetésünknél úgy kaptunk két gólt, hogy mi voltunk emberelőnyben.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (73 db kép)
MEGOSZTÁS