A megyei első osztályú bajnokság 11. fordulójában az Akasztó a Soltvadkertet fogadta. A hazai együttes szerette volna megtörni ötmeccses nyeretlenségi sorozatát, míg a vendégek egy újabb győzelemmel, három ponttal elléphettek volna az Akasztótól.

Az első félidőben taktikai csata folyt a pályán így nagyobb helyzet nem alakult ki. Az egyetlen említésre méltó esemény a 45. percben egy bal oldali szöglet után Katona megpattanó lövését tolta ki Németh Zsolt a hazaiak kapusa.

-Hirdetés-

A második játékrészben már felpörögtek az események. Az 52. percben Farkas Béla ment el a jobb oldalon lövését a kijövő Németh védeni tudta, ám a labda éppen a csereként beálló Rácz István elé került, aki közelről lőtt a hazai hálóba 0-1. Tíz perc elteltével Boldizsár Csaba egy csellel próbálta megkerülni a soltvadkerti Willyt, akinek a kezét érintette a labda a tizenhatoson belül szerelés közben. A játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt Németh Tamás elemi erővel lőtte a bal alsóba. Eifert érezte az irányt, de védeni nem tudott 1-1. Három perc múlva közel volt kétszer is az Akasztó a vezetés megszerzéséhez. Egy jobb oldali Vincze szöglet után előbb Boldizsár Csaba találta el a felső lécet, majd a kipattanót Palla lőtte Eifertbe. Ezek a kihagyott ziccerek gyorsan meg is bosszulták magukat. Ugyanis egy perc múlva Bashiri ívelte át a labdát precízen a jobb oldalon érkező Gémesi Jánosnak. A soltvadkerti középpályás egy állítás után Németh mellett a bal alsóba lőtte a lasztit 1-2. Újra vezetett a Soltvadkert, azonban a hazaiak sem adták fel. Előbb egy nagy helyzetben Szabó Zsolt nem találta el a labdát közelről, majd a 77. percben Dobosi Zsolt eresztett meg egy nagy lövést jó huszonöt méterről. Eifertnek nagyot kellett nyújtózni és bravúrral szögletre tolta a veszélyesen lefelé csapódó labdát. Újabb kimaradt hazai helyzetek után, megint a Soltvadkert szerzett gólt. A 84. percben Bashiri passza után Tóth Árpád lövésébe Németh Zsolt bele tudott érni, azonban a labda mégis átment a gólvonalon 1-3. Ezek után az utolsó percekben már felborult a pálya. Bashirinek volt még két ziccere, de mindkétszer védeni tudott Németh, a hazaiak kapusa.

A találkozóról elmondható, hogy a Soltvadkert jól használta ki adandó lehetőségeit, míg a hazaiak megint magukat okolhatják, hogy a helyzeteik kimaradtak.

Akasztó FC – Soltvadkerti TE 1-3

Akasztó FC: Németh Zs., Molnár, Szabó Zs., Boldizsár (Fábián), Bajusz, Németh T., Vincze, Szabó Á. (Szabó N.), Palla (Szrenkó A.), Dobosi, Márki vezetőedző: Szrenkó István

Soltvadkerti TE: Eifert, Veszeli, Katona (Tóth Á.), Willy, Supka, Farkas (Lévai), Plichta, Hegedűs, Gémesi (Pál), Viola (Rácz, Kelemen), Bashiri vezetőedző: Molnár László

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC:

-Az első félidőben taktikai harc folyt a pályán. A második játékrészben szerkezetet váltottunk, feljebb toltuk a védekezésünket. Ki tudtunk egyenlíteni, majd ha mi rúgunk két-három gólt nem szólhatott volna semmit a Soltvadkert. Addig nem jöttek át a térfelünkre 3-1ig is csak kétszer. Azokból betaláltak. Nekünk volt három helyzetünk ötösön belül. Sajnos ezeket nem rúgtuk be, majd a negyediket -tizenegyen belül- azt sem tudtuk értékesíteni. Az a baj, hogy amíg nem tudunk a kapuba találni, addig mérkőzést sem lehet nyerni. 3-1 után természetesen felborult a pálya. Onnantól kezdve már kaotikusan játszottunk. Ki kellett nyílnunk. Ott még volt két helyzete a Soltvadkertnek, azokat Németh Zsolti kivédte. Összességében úgy gondolom, hogy ha mi 1-1 után betaláltunk volna a kapuba, akkor szerintem más eredmény születik, de a labdarúgásban nincs ha. Gólok nélkül meccset nem lehet nyerni. Hozzáteszem, hogy amíg egy szögletet nem tudunk rendesen beadni, addig óriási problémáink lesznek. Gratulálok a Soltvadkertnek.

Molnár László vezetőedző – Soltvadkerti TE:

-Sajnos ma nem játszottunk jól. Főleg az első félidőben nem csak a játékkal, hanem a lelkesedéssel, hozzáállással is voltak problémák. A félidőben megpróbáltuk rendezni a sorainkat. Az eredmény azt mutatja, hogy sikerült, de korántsem vagyok elégedett azzal, amit láttam a csapatunktól. Az ellenfél úgy gondolom talán még lelkesedésben fölénk is nőtt. Jobban küzdöttek, jobban akartak, a mérkőzés egy részében. És odáig volt döntetlen közeli az eredmény. Utána mikor sikerült megszereznünk a vezetést, majd rárúgnunk a harmadik gólt, utána már eldőlt a mérkőzés. De mindent összegezve az eredménnyel elégedett vagyok. Azonban a játékkal nem. Az Akasztónak pedig gratulálok, mert tudom, hogy sok hiányzójuk volt és még így is egy ki-ki meccset tudtak játszani velünk.

MEGOSZTÁS