A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 11. fordulójában szomszédvári rangadót játszottak, amikor a Kecel FC gárdája a Kiskőrösi LC együttesét fogadta hazai környezetben. A november 6-án lejátszott találkozó alkalmával háromgólos győzelmet aratva tartották otthon a három bajnoki pontot a keceliek.

Kecel FC-Kiskőrösi LC 3-0 (1-0)

A Kecel FC csapata
-Hirdetés-

Kecel FC: Gerner – Vata, Bányai, Doszpod (Kolompár), Sendula P., Gavula, Dulai (Tamás), Torma, Döbrentei (Vágó), Csáki, Herczeg.

A Kiskőrösi LC csapata

Kiskőrösi LC: Tóth Z. – Szedmák, Hajnal, Pekker, Dunai, Mihály, Petrovics, Budai, Tóth M. (Szabó D.), Torgyik, Pintyi.

A mérkőzést mindkét csapat kedvezőtlen előjelekkel várta, hiszen a keceliek 8 ponttal álltak a tabella végén sereghajtóként, a kiskőrösiek pedig egy Hartától hazai környezetben elszenvedett 8-0-ás vereséget követően léptek pályára. A kiskőrösieknél a nagy gólarányú vereséget követően Agócs Zoltán edző lemondott posztjáról és a klub vezetése a hátralévő őszi fordulók idejére a feladat ellátásával a kapusok felkészítéséért felelős Kovács Lászlót és az ifjúsági gárda szakmai munkáját irányító idősebb Mokrickij Viktort bízta meg. Mindezek mellett mindkét gárdából egy fél csapatra való játékosra nem lehetett számítani sérülés és egyéb okok miatt, így az együttesek igen tartalékosan léptek pályára. Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott enyhe keceli mezőnyfölénnyel, mely során a kapuk előtt kevés helyzet alakult ki. A keceliek a 19. percben szöglethez jutottak, ami után a labda Gavula Leventéhez került, aki több védőt is kicselezett, majd a balösszekötő helyéről mintegy 10 méterről lőtt gólt a hosszú sarokba (1-0). A szünet után előbb a keceli Gavula Levente lövése hagyta el a kiskőrösi kaput tiszta helyzetből, majd a vendégek részéről Petrovics Kevin-Pál fejese veszélyeztette a hazai kaput. A 79. percben a keceliek veszélyes, gyors támadásainak egyike végén Gavula Levente találta el a kapufát. A találkozó hajrájában a kiskőrösiek egyenlíthettek volna, de Pekker Roland középen tiszta helyzetben nem tudta úgy átvenni a labdát, hogy abból gólt lőjön. A 84. percben jobb oldali keceli gyors akció végén Doszpod Tamás beadása után Torma Barnabás mintegy két méterre a gólvonaltól teljesen tisztán állva fejelte a kapuba a labdát (2-0). A 89. percben ismét egy jobb oldali keceli támadás után kapott jó átadást a hosszú oldalon üresen álló Torma Barnabás, aki közelről nagy erővel lőtte a labdát a kapuba, beállítva ezzel a 3-0-ás végeredményt. A kiskőrösi csapat negyedik mérkőzése volt ez zsinórban, amelyen nem tudtak gólt szerezni, kevés helyzetet tudtak kialakítani, miközben a keceliek több veszélyes akciót vezettek és a látottak alapján megérdemelten nyertek.

Pandúr László
Pandúr László – Kecel FC szakmai igazgatója:

-Nem a legjobb előjelekkel tudtunk készülni a mai mérkőzésre, hiszen a közel 20 fős felnőtt keretünkből mintegy 10 játékosra sérülések és egyéb okok miatt nem számíthattunk. Hetek óta igen tartalékosan tudunk kiállni, ami rányomta bélyegét az őszi teljesítményünkre. Jól mutatja a helyzetünket, hogy a klub elnöke Vata Zalán is újra csatasorba állt, szükségünk van a játékára. A mai mérkőzés előtt sokat beszélgettünk a csapattal, hogy próbáljuk meg a hibákat a minimálisra csökkenteni és mentálisan is megfelelően álljunk hozzá a találkozóhoz. Úgy gondolom, hogy a védekezésünk jó volt, mert a kiskőrösiek igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Ki kell emelnem Gavula Levente veszélyes játékát, és üde színfoltja volt csapatunknak Torma Barnabás teljesítménye, aki emberemlékezet óta nem talált a kapuba, most két gólt szerezve járult hozzá a győzelmünkhöz.

Kovács László
Kovács László – Kiskőrösi LC technikai vezetője:

-Az elmúlt hétvégi kivégzéssel felérő vereséget követően a fejekben próbáltunk rendet rakni, de sajnos úgy néz ki, hogy ez nem nagyon sikerült. A mai napon a második félidőben volt egy 20-25 perces időszakunk, amikor azt nyújtottuk, játszottuk a pályán, amit megbeszéltünk. Sajnos olyan hibákat követtünk el a mérkőzésen, amelyekre felkészültünk és felhívtuk a játékosok figyelmét. Nagy hibát követtünk el az első bekapott gólunknál, mert egy szögletet követően így nem lehet védekezni. A második bekapott gólunk is úgy gondolom, hogy elkerülhető körülmények között esett, a harmadik találat pedig már csak kegyelemdöfés volt a keceliek részéről. Fontos megemlítenem, hogy a keretünkből jelenleg öt olyan játékos van, akik mindegyike a kezdőben kapna helyet, de sérülés miatt nem tudnak a csapat rendelkezésére állni. A hiányzókat nagyon nehéz pótolni, viszont meg kell említenem, hogy a mai napon a fiatal Torgyik Máté kiválóan állt bele a mérkőzésbe és ilyen hozzállással még szép jövő előtt állhat. Megpróbáljuk rendezni a sorokat, de nagyon nehéz feladat ez a mostani helyzetünkben.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS