Hagyománnyá vált már városunkban, hogy Kuti Zoli a Trizoli Jótifuti Egyesület elnöke és csapata Bagoly Bringatúrákat szervez tavasszal és ősszel. Ilyen csodás idő pedig évek óta nem volt az őszi akciókon, mint november 11-én, mivel eső vagy sűrű köd szokta nehezíteni a közlekedést. Most viszont kellemesnek mondható időben tekertek repülés helyett a baglyok.
A Bagoly csapat útra készen

A rendőrség Látni és látszani kampányához csatlakoznak már évek óta a kiskőrösi biciklis közösséggel, amikor a közlekedésben résztvevő autósok és kerékpárosok, gyalogosok egymásra odafigyelése áll a fókuszban. Azért ebben az időszakban van az akció, mert a párás-ködös időben kevésbé lehet észrevenni egy kivilágítatlan gyalogost, vagy útszéli kerékpárost, ugyanakkor a rossz látási viszonyok és a hiányos vagy éppen rossz világítás a gépjárműveken is okozhat balesetet. Ezek elkerülése végett az akció során a rendőrség a láthatósághoz szükséges eszközöket osztott Kiskőrös főterén, ahol a Baglyok gyülekeztek. A Kiskőrösi Rendőrkapitányságtól Baltás Adrienn r.zászlós és bűn-balesetmegelőzési előadó évek óta a Baglyok kísérője, aki a rajt előtt osztotta a prizmákat, lámpákat, láthatósági mellényeket.

A gyermek kerékpárok láthatósága kiemelten fontos
Ezúttal is családok, barátok gyűltek össze, hogy bejárják a várost kerékpárjukkal.
-Hirdetés-

A rajt előtt a résztvevők között három szerencsés nyertes baglyos ajándékban részesült. Majd rendőri felvezetéssel tekertek a Kossuth Lajos, Bajcsy-Zsilinszky, Pozsonyi, Radnóti, Erdőtelki és Dózsa György utakon.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS