A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság 12. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor. A november 12-én lejátszott találkozó alkalmával a Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. együttese hazai környezetben fogadta a Kiskőrösi LC II. csapatát. A mérkőzés összesen hét találat született, melyen nagy gólarányú hazai sikerrel zárult.
A Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. csapata

Vadkert FC-Soltvadkerti TE II.: Frittmann (Vágó) – Sztankovics (Rózsa), Schiszler (Frank), Pálinkás (Tasnádi), Szamosi, Windecker (Somogyi), Radics, Balogh A., Gaál (Papp), Putnyik, Varga B.

A Kiskőrösi LC II. csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi LC II.: Mlinkó – Karf, Pecznyik, Szlovák (Lengyel), Sinkó, Nagy Z. (Csóka), Gmoser (Dedák), Dicsa, ifj. Mokrickij (Gyurián), Bata, Lengvári.

A Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. csapatában két játékos is jubileumhoz érkezett. A megyei III. osztályú bajnokságban szereplő csapat játékosai egy olyan mezt vehettek át a mérkőzés előtt, amelyre a pályára lépésük száma volt feliratozva.

Papp Róbert, Schiszler Tamás, Windecker Tamás, Frank Gábor

A vadkerti csapat bal oldali mindeneseként lehet nevezni Windecker Tamást. Alapvetően középpályásként robotol, de néha védőt játszik vagy, ha a szükség úgy hozza, csatár is volt már. Fáradhatatlan csapatember, akire mindig lehet számítani. Nagyon ritkán hagy ki meccset, így a 2012-es Vadkert FC-hez igazolása után idén elérte a 200. meccsét a csapatban.

Mintegy 15 megye I-es vadkerti szezon után 2020-ban igazolt a megye III-as gárdába Papp Róbert, és azóta is meghatározó szerepet tölt be a csapatban. Mivel párhuzamosan a 13 és 14 éves vadkerti gyerekeket is edzi, ami sok elfoglaltsággal jár, így idén már csak a fontosabb mérkőzéseken segíti az együttest. Állandó jókedvével és pozitív személyiségével sokat tesz a jó hangulat fenntartásáért is, aki az 50. mérkőzésén van túl a csapatban.

A kiskőrösiek elleni mérkőzésen búcsúzott az aktív pályafutásától Schiszler Tamás, mivel egyéb teendői miatt kevesebb ideje maradt az edzésekre, meccsekre. Sok nagyszerű pillanatot élt át a csapat tagjaként, jelentős sikereket ért el egész pályafutása alatt. A Kiskőrös elleni presztízs mérkőzés méltó befejezése volt karrierjének, ahova még utoljára csapatkapitányként vezette ki a vadkertieket. Búcsúmérkőzésén, mivel mindig a 3-as mezben játszott, jelképesen a 3. percben lecserélték. Társai a pályán köszöntek el tőle, a sok ismerőssel felálló kiskőrösi csapat éppúgy tapssal jutalmazta a sportpillanatot.

A szép pillanatok után mindkét csapat a mérkőzésre összpontosított.

A soltvadkertiek Radics Zoltán klasszikus mesterhármasával indítottak az első félidőben, és a 26. percben már 3-0-ra vezettek. Fontos megjegyezni, hogy mindhárom gól előtt nagyot hibáztak védekezésben a kiskőrösiek, és ezekből szerzett „könnyű” gólokat a hazai gárda. Az első félidő vége előtt Radics Zoltán futott el a jobb oldalon és a középen üresen álló Pálinkás Zoltánnak már csak a kapuba kellett gurítania a labdát, így 4-0-ás eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után próbált visszajönni a mérkőzésbe a kiskőrösi gárda, többet birtokolták a labdát és az 53. percben szépíteni tudtak. Ekkor a hazai védők röviden szabadítottak fel, ami után a kiskőrösi Bata Attila lőtte a labdát a kapuba (4-1). Az 54. percben futotta le ismét a vendég védelmet és újabb gólt szerzett (5-1). A végeredményt a 90. percben Somogyi Zsolt állította be, amikor Radics Zoltán középre adott labdáját tiszta helyzetben a kapuba gurította (6-1).

A kiskőrösieknek ezen a napon nagyon kevés gólszerzési lehetősége volt és nehezítette a helyzetüket, hogy az első félidőben ifj. Mokrickij Viktort és Szlovák Pált is sérülés miatt le kellett cserélniük. A soltvadkertieknek még Radics Zoltán és Rózsa Bence révén két kapufájuk is volt, valamint a vendég hálóőr Mlinkó Csaba több nagy bravúros védést is bemutatott a mérkőzésen.

Vadkert FC-Soltvadkerti TE II – Kiskőrösi LC II. 6-1 (4-0)

Frank Gábor – Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. játékosa:

-A két csapat ismeri egymást, ezért úgy gondolom, hogy egyik fél sem tudott újat mutatni a mai napon a másiknak. Fontos kiemelnem, hogy az idei szezonban szerencsések vagyunk azzal, hogy Radics Zoltán nálunk szerepel és az ő teljesítménye ma is nagyban hozzájárult a sikerünkhöz. Ő nem tud az edzéseken részt venni, ezért került vissza hozzánk a megyei I. osztályú csapattól. Ez a mérkőzés is jól mutatta, hogy ősszel mindenki a tudása legjavát nyújtja, ami eredményes játékkal is párosul. A mai napon csapatszinten a kiskőrösiek fölé tudtunk nőni és a mi elképzelésünk, taktikánk valósult meg jobban a pályán. Nagyon fontos győzelem volt ez a számunkra az érmes helyekért, a bajnoki címért folyó küzdelemben, hiszen egy élcsapat ellen sikerült nyernünk.

Sinkó Dorián – Kiskőrösi LC II. játékosa:

-Sajnos a mai napon egy teljesen felforgatott csapattal tudtunk pályára lépni és a keretünkben mindössze két védő állt a rendelkezésünkre. A kényszerhelyzet miatt szinte mindenki az eredeti posztjától eltérő szerepkörben játszott. Az őszi szezonban végig ilyen problémákkal küzdünk, ami ma is rányomta bélyegét a játékunkra. Tudtuk, hogy figyelnünk kell Radics Zoltánra, de sajnos semmilyen módon nem tudtuk őt hatástalanítani és a személye, a mai teljesítménye jelentette a két csapat közti különbséget. Fontos megemlítenem, hogy rengeteg hibával játszottunk, a bekapott góljaink nagy része pedig elkerülhető körülmények között született. Rengeteg a sérültünk, a hiányzónk, így a továbbiakban majd azon kell dolgoznunk, hogy egyáltalán ki tudjunk állni egy megfelelő kerettel a balotaszállásiak elleni utolsó őszi mérkőzésünkre.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS