A Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapatai közül az U19-es gárda a korosztályos országos bajnokság III. osztályában szerepel. Az együttes a bajnokság 6. fordulójában hazai környezetben lépett pályára az IN-ÖR KC gárdája ellen.

A november 12-én lejátszott találkozón a kiskőrösiek szinte végig vezetve nyertek magabiztosan 37-34-re (19-15): Boldizsár –Barkóczi 4, Lucza 3, Schiszler 1, Kollár 10, Fazekas 8, Csepregi 10. Csere: Baticz 1, Csóka, Karf, Németh, Tösmagi. A vendég IN-ÖR KC csapata az inárcsiak és az örkényiek fúziójából jött létre és a bajnokság alsó feléhez tartoznak.

-Hirdetés-

A találkozó elején felváltva estek a gólok, majd két találattal is vezettek az inárcsiak (5-7). A kiskőrösiek a 15. percben egyenlítettek (7-7), majd a vezetést is megszerezve jó védekezéssel és hatékony támadójátékkal a félidő végére négygólos előnyre tettek szert (19-15). A szünet után a 40. percben már hétgólos volt a hazai előny (27-20) és úgy tűnt, hogy nagy gólarányú győzelmet arathatnak. A végjátékban a több kihagyott kiskőrösi ziccer és a védekezésben elkövetett hibák miatt lett szorosabb az eredmény, de nem forgott veszélyben a hazai lányok győzelme.

Ezzel a sikerrel a kiskőrösi gárda 5 mérkőzés lejátszását követően százszázalékos teljesítménnyel, 10 ponttal vezeti a bajnoki tabellát.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője (U19):

-Az ellenfelünket még nem ismertük, de nagyon kellemetlen harcmodorban játszottak, mert gyors kézilabdát szerettek volna játszani, amiből egy nagy rohanás lett végig. Ebből adódóan sokszor kapkodtunk és mintegy 10 ziccert kihagytunk. Sajnos a sok kihagyott helyzetünk miatt az ellenfelünk a végére felzárkózott, de úgy gondolom, hogy a győzelmünk nem forgott veszélyben és megérdemelten nyertünk. Ma a támadójátékunkkal elégedett voltam, de védekezésben követtünk el olyan hibákat, amelyekből elkerülhető gólokat szerzett az ellenfelünk.
Hátravan még az őszi szezonban öt mérkőzés a számunkra, melyek során a dobogós helyekért küzdő XVI. Ker KMSE, a Ceglédi KCSE és az Érd gárdái ellen játszunk majd rangadókat.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS