Az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata hazai környezetben szerepelt november 12-én, amikor a Pécsi EAC gárdáját látták vendégül. A bajnokság 8. fordulójában lejátszott találkozó végig nyílt csatát hozott és csak az utolsó percekben tudott megnyugtató előnnyel nyerni a pécsi gárda.

A Kiskőrösi KSK csapata 31-25 (12-14) arányú vereséget szenvedett ezen a napon a pécsiektől: Petróczi-Kis – Dózsa 1, Barna 4, Laki 13, Wágner, Harangozó 2, Ruskó 1. Csere: Káldi (k), Kiss Tóth, Szentgyörgyi 1, Bezsenyi 1, Patai 1, Megyeri, Fang 1, Gucsi.

-Hirdetés-

A pécsiek jelenleg a tabella második helyén állnak, így egy élcsapat ellen szeretett volna meglepetést okozni a kiskőrösi együttes. A találkozó elején felváltva estek a gólok és 4-3-nál még a kiskőrösiek vezettek. Innen tudott fordítani a vendég csapat, és a megszerzett néhány gólos előnyüket a félidő végére is meg tudták tartani.

A második félidőben is tartotta a lépést a kiskőrösi együttes a pécsiekkel, akik közül Simon Benedek a 35. percben megkapta harmadik kétperces kiállítását is, ami után piros lappal végleg kiállították. Felfokozott volt a hangulat és nagy küzdelem folyt a pályán minden labdáért és gólért. A kiskőrösiek lelkes játékukkal négygólos hátrányt (16-20) dolgoztak le a találkozó hajrájára és az 56. percben 25-26-ra jöttek fel. Az utolsó percekben több támadást is elhibáztak a hazaiak, a megszerzett labdával pedig gyors kontratámadások végén szereztek gólokat a pécsiek, így hatgólos győzelmet arattak. Közel álltak a kiskőrösiek a bravúrhoz, de egy ilyen erős ellenféllel szemben döntőnek bizonyult az utolsó percekben a támadásokban elkövetett hibák sorozata.

A mérkőzés végén Harangozó Péter csapatvezető a mérkőzés napján 24. születésnapját ünneplő Harangozó Gergőt egy üveg pezsgővel köszöntötte.

Harangozó Gergő és Harangozó Péter
Harangozó Gergő – Kiskőrös KSK játékosa:

-Úgy gondolom, hogy a dobogós helyekért versenyben lévő pécsiekkel szemben a mai napon nyújtottuk -az őszi szezonban- a legjobb teljesítményünket. Kiélezett volt a mérkőzés, de sajnos a végére érezhető volt, hogy elfáradtunk és az utolsó percekben már nem tudtuk tartani a lépést az ellenfelünkkel. Voltak hibáink a mai találkozón, de az egész csapat jó teljesítményt nyújtott, és talán egy kicsit nagyobb összpontosítással, odafigyeléssel akár nyerhettünk is volna. Nagyon feszült volt a mérkőzés vége, amikor volt eladott labdánk, támadásban több hibát követtünk el és ez döntőnek bizonyult. Amennyiben a hibáinkat a későbbiekben le tudjuk csökkenteni, akár az ilyen élcsapatok ellen is érhetünk el szép eredményeket.
A mi csapatunkról tudni kell, hogy nem fizetett játékosok alkotják, hanem helyi vagy környékbeli kézilabdázókból áll össze a keretünk, így nekünk az összetartó csapategységünk lehet a legnagyobb erősségünk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (59 db kép)
MEGOSZTÁS