A Ki mit tud Petőfiről? vetélkedő tankerületi döntőjét rendezte meg a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola 2022. november 16-án a János Vitéz Látogatóközpontban. A korábbi selejtezőkön továbbjutó csapatok közül 6-an álltak rajthoz az irodalmi versenyen, amely megdolgoztatta a diákokat elméletben, de gyakorlatban is.

Csengőd csapata az egyik gyakorlati feladat megoldásánál
-Hirdetés-

A résztvevő csapatok: Szabadszállás, Izsák, Csengőd, Kunpeszér, Kisszállás és Kiskőrös települések általános iskoláinak felső tagozatos diákjai nem először mérték össze tudásukat.

Kovácsné Pszota Orsolya, a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola igazgatóhelyettese és magyartanára szervezte a tankerületi verseny döntőjét, a lebonyolításban segédkeztek  kolléganői: Gmoserné Valenczi Zsuzsanna és Durst Klaudia, míg a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum dolgozói pedig összeállították a feladatokat.

A csapatok ingyenesen megnézhették a János Vitéz Látogatóközpont kiállítását (képünkön a dobogós kiskőrösi csapat) 

Ezen felül egy extra meglepetés is várt a csapatokra és a kísérő pedagógusokra, ugyanis Petőfi  Szülőházát és az Emlékmúzeumot, illetve a János Vitéz Látogatóközpontot ingyenesen látogathatták a verseny kezdete előtt. A Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódóan így megtekinthették a múzeumok kiállítását, amelyben érdekesség, hogy a kiskőrösi iskolások által a János vitéz  jeleneteit ábrázoló rajzokból egy animációs filmet készítettek, sőt a verset is a diákok mondták fel az animációhoz. Így saját alkotásukat is felismerhették a kiskőrösi diákok. A látogatóközpont labirintusában pedig nagyon jó kis emlékeztető volt a 25 perces kaland János vitézzel, amelyben a versenyhez is fontos információkat elevenítettek fel a gyerekek.

A versenyt Lasztovicza László, a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola igazgatója nyitotta meg

Az eseményt a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola igazgatója Lasztovicza László nyitotta meg, illetve a nyerteseknek is ő adta át a közel 2 órás versengést követően az okleveleket és ajándékokat.

A zsűri szerepében: Takáts Géza, Szomorné Szepcsik Éva és Kovács Lajosné Margó

A zsűrit – Szomorné Szepcsik Évát, Kovács Lajosné Margót és Takáts Gézát – ezúttal is megdolgoztatta a népes csapat, akik gyorsan és többé kevésbé hibátlanul oldották meg a feladatokat.

Végül szoros versenyben az alábbi helyezéseket érték el a csapatok: 

III. helyezett – Kiskőrös

II. helyezett – Szabadszállás

I. helyezett – Kunpeszér

A győztes kunpeszéri csapat
A II. helyezett Szabadszállás
A dobogós kiskőrösiek

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (71 db kép)
MEGOSZTÁS