A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 13. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor, amikor a Soltvadkerti TE Variens csapata hazai környezetben fogadta a Kiskőrösi LC gárdáját. A november 20-án lejátszott találkozó alkalmával nagy küzdelem folyt a pályán a két csapat között, és döntetlennel zárult a találkozó.

Soltvadkerti TE Variens – Kiskőrösi LC 1-1 (0-0)

A Soltvadkerti TE Variens csapata

Soltvadkerti TE Variens: Eifert – Veszeli, Katona, Willy, Rácz (Tóth Á.), Supka, Farkas, Plichta, Hegedűs (Kelemen), Gémesi, Bashiri-Shahroodi.
Edző: Molnár László

A Kiskőrösi LC csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi LC: Tóth Z. – Szedmák, Hajnal, Pekker, Dunai, Mihály, Tóth Á. (Vajda), Amin (Tóth M.), Petrovics (Nagy A.), Torgyik, Pintyi.
Technikai vezető: Kovács László

Kiegyenlített mérkőzést játszottak egymással a csapatok, mely során az első félidőben néhány kevésbé veszélyes próbálkozáson kívül nem alakult ki igazán nagy helyzet a kapuk előtt. Mindkét csapat nagyon megszervezte a védekezését és így elsősorban a középpályán folyt nagy küzdelem a labdáért.

A második félidő elején a baloldalon vezethetett gyors támadást a kiskőrösi csapat, amely során Szedmák Roland futott el, egy csellel becsapta a védőjét és a középre passzolt labdája a 48. percben a soltvadkerti Veszeli Béláról a saját kapujába pattant (0-1). A bekapott gól után a soltvadkertiek magasabb sebességfokozatra kapcsoltak, többet birtokolták a labdát, de nem nagyon tudtak gólhelyzeteket kialakítani. A 68. percben a hazai fölény során a soltvadkerti Farkas Béla került helyzetbe, akit a vendégek védője Mihály Dávid buktatott a büntetőterületen belül. A szabálytalanság miatt megítélt tizenegyest Gémesi János értékesítette (1-1).
A hátralévő időben a vendégek kontratámadásaiban volt a nagyobb gólveszély, de Petrovics Kevint a hazai védők középen az utolsó pillanatban szerelni tudták, valamint Szedmák Roland fejesénél védett hatalmas bravúrral Eifert János.

A mérkőzésen látottak alapján nagy küzdelemben született igazságos döntetlen.

Molnár László – Soltvadkerti TE edzője:

-Ennek a szezonnak úgy futottunk neki, hogy két sikertelen év után szerettünk volna legalább egy ötven százalékos teljesítményt nyújtani. Úgy gondolom, hogy egy ilyen döntetlen, mint a mai, a szomszédvári rangadókon sosem rossz, viszont azt sajnálom, hogy négy esetben is ilyen eredményt értünk el ősszel hazai pályán. Talán a bácsalmásiak legyőzése után mindenki egy kicsit többet remélt, de az látszik, hogy a csapatunk még nincs kész, és játékban sokat kell javulnunk. Sajnos akkor, amikor nekünk kell támadni meddő mezőnyfölényt tudunk kiharcolni, mint az a mai napon is jellemezte a játékunkat. Elkerülhető gólt kaptunk, de annak örülök, hogy erre jól reagáltunk és nagyobb iramban fociztunk, ami eredményeként tizenegyesből sikerült egyenlítenünk.

Kovács László – Kiskőrösi LC technikai vezetője:

-Abban reménykedtünk a mai napon, hogy a győzelem és gólképtelen sorozatunk a mai napon végre majd megszakad. A mérkőzés képe alapján igazságos volt a döntetlen, mert mezőnyben a soltvadkertiek voltak fölényben, de nekünk voltak veszélyesebb gólhelyzeteink. Nagyon sajnálom, hogy egy felesleges szerelési kísérlet után megítélt tizenegyesből tudott egyenlíteni a soltvadkerti csapat.
A sérültjeink közül ma visszatért a csapatba Tóth Ákos és Amin Ádám, akik lecserélésükig hasznos tagjai voltak a csapatunknak. A sok sérültünk hiánya mellett sajnos Budai Áronra betegség miatt nem tudtunk számítani, így nem voltunk könnyű helyzetben, de akik a pályára léptek azok akarásával, hozzáállásával elégedett vagyok. Meg kell említenem, hogy egy rangadóhoz méltó játékvezetés volt, engedte a kemény játékot és nem tördelte szét a mérkőzést. A bácsalmási és a soltvadkerti mérkőzésen már fegyelmezettebb játékot nyújtottunk, és ezt a küzdőszellemet várom el a csapattól a lajosmizseiek elleni őszi szezonzáró találkozón is.

MEGOSZTÁS