A kiskőrösi Városi Sporttelep felújítási munkálatai lassan a végéhez közelednek. A beruházás a napokban látványos elemekkel folytatódott azzal, hogy a lelátón beépítésre került a fedett rész vas tetőszerkezete.

A vas tetőszerkezet a horganyzott felületkezelése után került elhelyezésre a lelátón, amelyre a szakemberek november 24-én kezdték meg a ponyva felszerelését. A tervek szerint a lelátón 800 kék színű, háttámlás ülőhely került kialakításra, melyből 400 lesz a fedett részen. A 400 méteres futópálya új szegélyezése már elkészült és a salakborítás is megújul. Mindezek mellett kiépítésre kerülnek az atlétika egyéb elemek is, mint távolugrás, diszkoszvetés, súlylökés vagy a magasugráshoz szükséges részek. A lelátó főbejárat felőli részénél a  büfé konténer is felállításra kerül. A beruházás 225 millió forintos pályázati támogatásához további 25 millió forintot tett hozzá önerőként az önkormányzat.

-Hirdetés-

Az önkormányzati beruházás mellett a Kiskőrösi LC egy sikeres TAO pályázatnak köszönhetően tudott nekifogni a labdarúgó pályák közül a centerpálya és a „C” pálya gyepszőnyegének felújításához. A lőtér melletti „C” pályán megtörtént a gyomtalanítás és a munkagépekkel a szükséges talajelőkészítés, valamint szintezés, ahol egy 90 méter hosszú, 64 méter széles játéktéret alakítanak ki, amely akár megyei I. osztályú bajnoki találkozó lejátszására is alkalmas lesz. Most folyik a centerpálya gyepszőnyegének leszedése egy speciális eszközzel, amellyel ebből gyeptégla készül és ez kerül áthelyezésre a „C” pálya játékterére. A centerpálya teljesen új gyepszőnyeget kap a lelátó mögötti pályához hasonlóan gyeptéglából. A tervek szerint a centerpálya és a „C” pálya is a tavaszi bajnoki kezdetre már játékra alkalmas lesz.

Az elképzelések szerint a Városi Sporttelepen folyó munkálatok december közepéig befejeződnek.

Mivel a munkálatok miatt nincs bajnoki mérkőzés lejátszására alkalmas játéktere a Kiskőrösi LC-nek, ezért a megyei I. osztályban szereplő felnőtt csapat az utolsó őszi találkozóját Akasztón játssza le „hazai” környezetben november 27-én vasárnap 13.00 órai kezdettel a Lajosmizsei VLC gárdája ellen.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS