Még az első fordulóból elmaradt mérkőzést pótoltak november 27-én a megyei első osztályú bajnokságban, ahol a Kiskőrös a Lajosmizsét fogadta, Akasztón. A kiskőrösi sportcentrum felújítási munkálatai miatt Akasztón a műfüves pályán került sor a mérkőzés lejátszására. Mindkét csapatnak fontos lett volna a három pont begyűjtése, hiszen a vendég Lajosmizse egy győzelemmel a Kiskőröst megelőzte volna és elkerült volna az utolsó pozícióból. Míg a Kiskőrös szerette volna megtörni október 7-e óta tartó gólképtelenségét és október 2-a óta tartó nyeretlenségét.

-Hirdetés-

A találkozó első nagy helyzete máris a hazai Kiskőrös előtt adódott, hiszen Szedmák Roland bal felsőbe tartó löketét tolta ki bravúrral Házi a Lajosmizseiek hálóőre. A 18. percben Szedmák baloldalról laposan betett labdájára Dunai érkezett középen. A kiskőrösi támadó lövését lábbal védte Házi. A 23. percben érett góllá a Kiskőrösi fölény. Amin Ádám ugratta ki remekül Szedmák Rolandot, aki a kijövő lajosmizsei portás mellett higgadtan a vendég hálóba helyezte a labdát 1-0. Két perc múlva Tóth Ákos szólója után a jobb kapufát találta el. A 44. percben Dunai passza után Tóth Márk került ziccerbe, azonban lövését Házi Imre védte.

A Kiskőrös kezdője

A második félidő elején éledezett a vendégcsapat. Az 50. percben volt először dolga Tóth Zoltán kapusnak Tamás Benjamin helyzete után. Az 57. percben megfogyatkoztak a Kiskőrösiek. Dunai Rudolf reklamálásért kapott egy sárgalapot, majd további szövegelésért gyorsan összeszedett még egy sárgát. Így a játékvezető kiállítatta a kiskőrösi támadót. A kiállítás után szabadrúgást végezhetett el a vendég gárda. A szünetben csereként beálló Kiss László tekerte a labdát kapura. A jobb alsóba tartotó labdát Tóth bravúrral ki tudta tolni. A 61. percben Pintyi Roland jobb oldali szöglete után Petrovics Kevin ívelt fejese landolt a vendég kapuba 2-0. Három perc múlva Szedmák Roland mondhatni lemásolta a Marokkóiak Belgium elleni első találatát, hiszen úgy lőtte meg a labdát a jobb oldalról, hogy abba senki, míg Házi sem tudott beleérni. Így a labda Házi lábai előtt a kapuban landolt 3-0. A 70. percben Fekete Dávid lövését tolta ki szögletre Tóth Zoltán, majd két perc múlva a vendégek is megfogyatkoztak. Fekete Dávid megkapta második sárgalapját. Így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni. A 78. percben a vendég Kiss László nagy helyzetben lőtt mellé. A 83. percben Budai Áron indítását követően Szedmák Roland egy az egyben mehetett Házi kapujára, azonban most nem tudott túljárni a rutinos hálóőr eszén. A 86. percben Budai Áron jobb oldalról bepasszolt labdáját lőtte egyből a kapuba Petrovics Kevin 4-0. A 90. percben a szépítő gólhoz újra közel voltak a Lajosmizseiek, azonban Kiss László megint célt tévesztett jó 10 méterről.

A Lajosmizse kezdő 11

A mérkőzés összképét nézve megérdemelt Kiskőrösi siker született. Ezzel a győzelemmel a Kiskőrösiek hosszú nyeretlenségi sorozatukat és gólképtelenségüket is megtörték. A Lajosmizse pedig a sereghajtó pozícióban tölti a téli szünetet. A Kiskőrös ezzel a győzelemmel feljött a 11. helyre a tabellán megelőzve a Hartát és az Akasztót.

Kiskőrösi LC – Lajosmizsei VLC 4-0

Kiskőrösi LC: Tóth Z. (Pszota), Tóth M. (Agócs), Vajda (Budai), Mihály, Pintyi, Tóth Á., Dunai, Hajnal (Andó), Petrovics (Nagy A.), Szedmák, Amin Technikai vezető: Kovács László

Lajosmizsei VLC: Házi, Fekete A. (Árva), Tamás (Ulicska), Borsos, Halasi, Tarnoczki, Rapi, Bán (Sinka), Dóka (Kiss L.), Kovács J., Fekete D.

Kovács László, technikai vezető – Kiskőrösi LC:

– A mai mérkőzésen azt nyújtottuk, amit elvártunk a csapattól. Teljesen feltüzelve vetettük bele magunkat a játékba. A második félidő elején volt egy tíz perc, amikor bent ragadtunk az öltőzőben,de ezen kívül miénk volt a mérkőzés. Abban a tíz percben kissé visszavett a csapat. De egyébként én úgy gondolom, hogy végig rendben voltunk. A kiállításnál kicsit megijedtünk. Aztán, mint később kiderült kivettük a féket a csapatból. Mert utána megtáltosodtunk. Mindenki kettőzött erővel tette oda magát. Megérdemelten nyertünk meg a találkozót. Jó keretbe foglaltuk az őszt, hiszen Akasztón kezdtünk egy 3-0-s győzelemmel. Majd most Akasztón fejeztük be egy 4-0-s győzelemmel. Sajnos az elmúlt öt mérkőzésen gólt nem tudtunk rúgni. Végre most kijött a beletett munka gyümölcse. Mindenki átérezte a súlyát, hogy közösen kerültünk gödörbe és abból közösen kell kijönnünk, és hogy méltó legyen a csapat nevéhez a szereplésünk. Szeretnénk megköszönni az Akasztónak, hogy segítettek nekünk és le tudtuk játszani a műfüves pályájukon az utolsó őszi hazai mérkőzésünket.

Árva Zsolt – Lajosmizsei VLC:

– A mai mérkőzés az őszi teljesítményünket tükrözte. Az elején gyengén kezdtünk, majd volt a bajnokság közepén szintén egy gyengébb periódusunk. A végén pedig megint nagyon gyengén teljesítettünk. Nyilván ezzel nehéz mit kezdeni, mert készültünk a Kiskőrösből. Számunkra, amik adódtak lehetőségek nem tudtuk végigvinni és gólt szerezni belőle. Pont azt játszotta a Kiskőrös, amit kértem magunktól is, hogy menjünk le a szélre és onnan jöjjenek a beadások. Ebből a Kiskőrösnek számtalan lehetősége volt, hogy ilyen arányú lett a Kiskőrösi győzelem az abból is adódik, hogy 2-0 után már mindent egy lapra tettünk fel, hátha sikerül egy szépítő gólt belőnünk. Sajnos nem jött össze. Újabb gólokat kaptunk. Gratulálok a Kiskőrösnek a három pont itthon tartásához! 

MEGOSZTÁS