A megyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapata november 27-én hazai környezetben játszott bajnoki mérkőzést. Az együttes a bajnokság 9. fordulójában azzal a kiskunhalasi együttessel játszott, amelyet az első fordulóban idegenben tudtak legyőzni 23-22-re.

-Hirdetés-

A kiskőrösi lányok jó teljesítményt nyújtva nyertek 29-23-ra (15-12) a kiskunhalasiak ellen: Boldizsár – Domokos-Faragó 2, Fazekas 8, Mokos 6, Kovrig-Szabó 2, Márki 5, Csepregi 1. Csere: Kollár 4, Kornóczi, László 1, Lucza, Markó-Czérna, Schiszler, Zsubori. A találkozó első gólját a kiskunhalasiak szerezték, ami után átvették a vezetést a hazai lányok és a későbbiekben még döntetlenre sem állt a találkozó. A jó hazai védekezés után helyenként látványos gólokat szereztek a kiskőrösiek és több találatot szereztek lerohanásból is. Az első félidőben 7-3 után néhány kimaradt hazai helyzet miatt visszajöttek a mérkőzésbe a kiskunhalasiak és 10-9-nél ismét nyílt volt a találkozó. Az első félidő végén azonban ismét elhúztak a kiskőrösiek és 14-10 után már csak kicsit szorosabbá tudták tenni az eredményt a vendégek (15-12).

A második játékrészt a kiskunhalasiak kezdték jobban és a hazaiak védekezésben elkövetett hibáit kihasználva egygólos hátrányra zárkóztak vissza (15-14). Ezt követően azonban a kiskőrösiek fokozatosan őrölték fel ellenfelüket és az 54. percre már eldőlt a találkozó sorsa, amikor a hazaiak már 9 góllal is vezettek (27-18). Az utolsó percekben a kiskőrösi csapatból Lucza Evelein és Kollár Csenge is kétperces kiállítást kapott, így a kettős emberhátrányban játszó hazaiak ellen a kiskunhalasiak valamivel szorosabbá tudták tenni a végeredményt, de a hazai győzelem nem forgott veszélyben. A kiskőrösi csapat ezen a napon védekezésben és támadásban is felülmúlta ellenfelét, ami Boldizsár Nikita személyében egy jó kapusteljesítménnyel is párosult, így az együttes megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott. A kiskőrösi gárda a győzelem után 7 mérkőzésen szerzett 8 ponttal a harmadik helyen áll a hétcsapatos bajnokságban.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-Ismertük a kiskunhalasiakat és tudtuk, hogy a mai napon mire kell odafigyelnünk. Úgy gondolom, hogy egy jó kiskunhalasi együttest győztünk le, kreatív, jó kombinatív, helyenként szemre is tetszetős játékkal. Két alkalommal is visszajöttek négygólos hátrányról a kiskunhalasiak, nagyon nehezen adták meg magukat. A második félidőben sokáig 5 találat volt a különbség a két csapat között, amikor fordulópontot jelentett, hogy növelni tudtuk az előnyünket, ami kicsit megtörte az ellenfelünket. Amit ki szeretnék emelni, hogy nagyon jól tudtam forgatni az idősebb, rutinosabb játékosokból álló sorunkat és a fiatalokat. Nagyon örülök annak, hogy a fiatalok egyre jobban beleerősödnek a felnőtt mezőnybe és az öltözőben, valamint a pályán is kiváló a kapcsolatuk a rutinosabb, idősebb játékosokkal, akiktől minden tekintetben igen sokat tanulhatnak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS