A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokság 8. fordulójában szomszédvári rangadót játszottak, amikor a Soltvadkerti TE-BS Plastic csapata a Kiskőrösi NKSZSE gárdáját látta vendégül. A november 19-én lejátszott találkozó alkalmával a kiskőrösiek 13 gólos győzelmet arattak.

Soltvadkerti TE-BS Plastic-Kiskőrösi NKSZSE 20-33 (11-14)

A Soltvadkerti TE-BS Plastic csapata

Soltvadkerti TE-BS Plastic: Dúl – Drenkovics 4, Bleszák 2, Szentpéteri 3, Petrezselyem 1, Bennarik 6, Markó.
Csere: Görbe 2, Nagy N. 2, Tóth-Óber.
Edző: Opauszki Péter

A Kiskőrösi NKSZSE csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi NKSZSE: Boldizsár – Domokos-Faragó 1, Schiszler 2, Mokos 5, Márki 2, Kovrig-Szabó 3, Csepregi 9.
Csere: Fazekas 6, Kollár 5, Kornóczi, László, Lucza, Zsubori.
Edző: Czérna János

A két csapat már találkozott egymással az őszi szezonban korábban, amikor az október végén Kiskőrösön lejátszott mérkőzésen a hazaiak 30-17-re (17-7) nyertek a soltvadkerti lányok ellen. A soltvadkertiek most szerettek volna visszavágni a korábbi vereségért, és sokáig szoros is volt a két csapat mérkőzése. A hazaiak jól védekeztek és támadásban is eredményesen kézilabdáztak, így az első félidőben ötgólos hátrányból is (3-8) visszajöttek a mérkőzésbe.

A második félidőben a 37. percben már csak egy találat volt a csapatok közti különbség (15-16), amikor gólt szereztek a kiskőrösiek, és egy emberelőnyös helyzetet kihasználva két alkalommal is eredményesek voltak (15-19). Ettől kezdve a kiskőrösiek több gólt is szereztek lerohanásból és szépen kijátszott akciók végén, miközben a soltvadkertiek rengeteg hibával kézilabdáztak. A végére teljesen szétesett a soltvadkertiek játéka és a kiskőrösiek nyerték meg 33-20-ra a találkozót.

Opauszki Péter (a képen jobbra)
Opauszki Péter – Soltvadkerti TE-BS Plastic edzője:

-A szűknek mondható 12 fős őszi keretünkből a mai napon sajnos ketten nem tudtak a rendelkezésemre állni, így a kispadon mindössze három mezőnyjátékosunk volt. Ettől függetlenül nem azon múlt a mérkőzés, hogy kevesen voltunk, mert 38 percig jól tartottuk magunkat és nyílt volt a találkozó. Úgy gondolom, hogy talán ma nem játszott a kiskőrösi csapat olyan jól, mint a korábbi őszi találkozónkon, mi pedig egész jól betartottuk a megbeszélt dolgokat. A második félidőben feljöttünk egygólos hátrányra, de onnantól kezdve teljesen összeomlott a csapat játéka.
Azt látni kell, hogy eddig az első félidőkben tudtuk tartani a lépést az ellenfeleinkkel, most azonban a második játékrészben is közel 10 percig jól kézilabdáztunk. A pozitívumokat nézve annak örülök, hogy most már kicsit tovább ott tudunk lenni fejben is a mérkőzésen. Nagyon sajnálom, hogy az utolsó negyed órában teljesen szétromboltuk a rossz teljesítményünkkel azt, amit előtte felépítettünk a mérkőzésen.

Czérna János (a képen balra)
Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-A mai mérkőzésen nem indultunk ki abból, hogy ősszel már egy alkalommal nagy gólarányú győzelmet arattunk a soltvadkertiek ellen, hiszen egy szomszédvári rangadó mérkőzésen bármi megtörténhet. A csapatunk a bajnoki szünet és egy elhalasztott találkozó miatt öt hete nem játszott együtt tétmérkőzésen, ami a találkozó első felében meg is látszott a teljesítményünkön. Az első félidőben voltak szép dolgaink, de voltak elkerülhető hibáink is, valamint a védekezésünk működött megfelelően. A második félidő elején támadásban kimaradtak a helyzeteink és voltak eladott labdáink, amiből gólokat szerzett az ellenfelünk. Döntő volt, hogy a védekezésünk összeállt és ez alapozta meg a nagy gólarányú mai győzelmünket a második félidő második felében nyújtott teljesítményünknek köszönhetően.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS