2022. december 6-án zárult le az Országos civil vezetőképző workshop a tanúsítványok átadó ünnepségével, melyet a kiskőrösi Civil Központ irodájában tartottak. A Bács-Kiskun megyei civil szervezetek számára hirdették meg a féléves képzést, melyre idén nyáron lehetett jelentkezni. 10 online és 2 személyes jelenlétet igénylő előadáson vehettek részt az érdeklődők, amiből két hiányzás volt megengedett. Megyénkből összesen 17 személy jelentkezett, melyből 12-en vettek át tanúsítványt, ami a workshop sikeres elvégzését igazolja.

Molnár Elvira, a Bács-Kiskun Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetője elmondta, hogy a workshop célja a civil szervezeteknek egy olyan elméleti és gyakorlati tudáson alapuló képzéscsomag biztosítása, amit azonnal tudnak hasznosítani a résztvevők. Minden előadásukat úgy építették fel, hogy legyen benne elméleti, és gyakorlati rész egyaránt, és a teljes civil szervezeti működés minden egyes szegmensét felölelje a 12 alkalom. Ebben szerepelt források teremtésére, felhasználására, költségvetés tervezésére vonatkozó rész; egyéb pályázatok keresése, felkutatása és beadása; kommunikáció hatékonyságát növelő előadás; hogyan tudják bevonni a fiatalokat is a civil szervezet munkájába; egy jogi változásbejegyzést, vagy egy-egy kötelezettséget hogyan tudnak megfelelően teljesíteni.

A visszajelzések alapján nagyon hasznosnak ítélték meg a résztvevők a képzést.

Harangozóné Balogh Zsóka és Szedmák Tamás
-Hirdetés-

Több olyan előadás is volt, mely után már azonnal tudták hasznosítani a megszerzett tudást az érdeklődők.

A workshop 2021-ben alakult meg, de ekkor még csak Észak-Magyarországon került meghirdetésre, mivel ezt a projektet a Hajdú-Bihar Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ fejlesztette ki és koordinálta. Egy tesztüzemmód után 2022-ben az egész országban meghirdették, amire összesen 600 fő jelentkezett.

Szedmák Tamás és Molnár Elvira

A jövőben szeretnénk, hogyha folytatódna hasonló tematikával a civil vezetőképző workshop – tette hozzá Molnár Elvira.

Tanúsítványt vehetett át Szedmák Tamástól, a Főnix Kulturális és Ifjúsági Egyesület alelnökétől :
  • Albert Iván (Baja)
  • Dr. Ba Mariann (Kiskőrös)
  • Harangozóné Balogh Zsóka (Kiskőrös)
  • Judák Angéla Erika (Kiskőrös)
  • Lázár Nikoletta Mária (Kiskunhalas)
  • Merkler Bianka (Csávoly)
  • Molnár Edina Viktória (Kiskunhalas)
  • Nothof Zsombor (Csávoly)

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS