Kilencedik alkalommal került megrendezésre a Velünk Mozdulj Diáksport Egyesület szervezésében a Luca Kupa Megyei Labdarúgó Bajnokság. A kispályás labdarúgó tornán a kiskőrösi EGYMI tornacsarnokában öt településről érkezett, hat csapat – az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola két csapattal nevezett -, mérte össze technikai tudását, ügyességét.

A programnak otthont adó Kiskőrösi EGYMI intézményvezetője, Schaffer István, köszöntötte a résztvevőket. Megnyitó beszédében kiemelte a sportszerű játék fontosságát. A sportolók megfogadták az intézményvezető szavaiban elhangzott kérést, és sportszerű küzdelemmel versengtek a dobogós helyezésekért.

-Hirdetés-

Két csoportban zajlottak a küzdelmek, mely után a helyosztó találkozók következtek. Az első helyezést Izsák I. csapata érte el, az ezüstérem a Kalocsai Nebuló EGYMI labdarúgói nyakába került, a harmadik helyen a Kiskőrösi EGYMI csapata végzett, a negyedik az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola II. csapata, az ötödik Kiskunmajsai Móra EGYMI, a hatodik pedig a Dunamenti EGYMI (Dunavecse) csapata lett.

Különdíjként három plakett is kiosztásra került. A Gólkirály címet Sztojka Béla (13 rúgott góllal), a Kiskőrösi EGYMI diákja érdemelte ki. A Legjobb kapus díját Tercsi Szabina Melinda, izsáki tanuló nyerte el. A Legjobb mezőnyjátékos címet Kácsor Kevin izsáki labdarúgó vehette át.
Gratulálunk a csapatoknak, és a felkészítőknek!

Ezúton szeretném megköszönni a Kiskőrösi EGYMI intézményvezetőjének, Schaffer Istvánnak, hogy támogatta a megyei szintű Luca Kupa színvonalas megvalósítását!

A program a FODISZ és a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósult meg.

A csoportmérkőzések eredményei:

Dunavecse-Izsák I. 0-10
Izsák II.-Kalocsa 1-1
Izsák I.-Kiskőrös 5-4
Izsák II.-Kiskunmajsa 1-0
Dunavecse-Kiskőrös 0-10
Kalocsa-Kiskunmajsa 3-2

Az izsákiak csapata

A helyosztó találkozók eredményei:

Az 5. helyért: Dunavecse-Kiskunmajsa 2-10
A 3. helyért: Kiskőrös-Izsák II. 3-1
A döntőben: Izsák I.-Kalocsa 5-3

Bányásziné Lukács Margit
Fotók: Filus Tibor 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS