„Kisgyerekeket hoztak hozzá, hogy érintse meg őket. De a tanítványok elutasították őket. Amikor Jézus észrevette, helytelenítette. Hagyjátok – mondta –, hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, ne akadályozzátok őket, hisz ilyeneké az Isten országa.” Mk 10, 13-14

 

Csatlós Erzsébet intézményvezető beszámolója. 
-Hirdetés-

A Kiskőrösi Óvodákban a felekezettől független játékos bibliaórák foglalkozásait a kiskőrösi Szent József Katolikus Plébánia együttműködésével a 2019/2020 tanévben kezdtük meg. A bibliaórákon való részvétel a kezdetektől nagy létszámmal bírt, közel 130 gyermek jár heti rendszerességgel a játékos tevékenységekre. A lehetőség minden Kiskőrösi Óvodák tagintézményben kínálkozik. A teljes körű támogatást a foglalkozásokhoz kezdetben Seffer Attila katolikus plébánostól, jelenleg Tóth Tibor plébánostól kapjuk meg. A múltban Ignácz Péter- kántor, jelenleg Tóth Katalin – hitoktató, László Dániel- tisztelendő úr valósítja meg a mindennapos foglalkozásokat.

Tóth Katalin és László Dániel

Karácsony közeledtével az adventi várakozást meghittebbé szerettük volna tenni.  A mai napon minden óvodás részére a játékos bibliaóra rendhagyó módon a Katolikus templomban lett megtartva. Tóth Katalin és László Dániel fogadták a közel 400 főt.

A templomba érkezéskor a gyerekek ámulattal csodálták a hatalmas díszes teret.

Miután helyet foglaltak a padsorokban, kivetítőn megtekintették a Riska és Csibe című adventi várakozásra ráhangoló bábelőadást. A mese története a szeretet ünnepét a várakozás fontosságát mutatta be. Ezután Tóth Katalin interaktív kérdéseket tett fel a gyermekeknek a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatban. A lelkes, ügyes válaszokból kiderült, hogy a gyerekek előzetes tudása a témával kapcsolatban széles körű, köszönhetően a bibliafoglalkozásoknak is. László Dániel tisztelendő úr megszólaltatta az orgonát közös karácsonyi éneklésre hívva egy templomnyi óvodást. 

A nagyobbak felmentek a karzatra és onnan csodálhatták meg a templomot, amit a látogatás során mindenki bejárhatott.

Minden csoport körbeállta az oltár előtt elhelyezett adventi koszorút.

Végül egy közös imával záródott az áhítat.

Úgy gondolom, hogy a bibliaórák hatására minden kisgyermek egyre közelebb kerül Istenhez és ez által erősödik bennük a hit, a szeretet és egymás elfogadásának érzése. Fontos már óvodás korban is, hogy a kicsik otthonuknak érezzék a templomot, melynek az ajtaja mindig mindenki előtt nyitva áll.

Köszönöm szépen a Szent József Katolikus Templom plébánosának és hitoktatóinak a lehetőséget! Bízom benne, hogy ez a mai rendhagyó alkalom a jövőben egy szép hagyománnyá válik.

Szöveg: Csatlós Erzsébet intézményvezető 
Fotók: Kiskőrösi Óvodák 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira