A kiskőrösi civil szervezetek kommunikációjának erősítése

A Kiskőrösért Egyesület 2021-2022-ben szorosan együtt működött a helyi médiákkal, kiváltképp a Kunság-Média Nonprofit Kft-vel, akinek segítségével elkészült egy, a települést érintő nonprofit kommunikációs stratégia.

-Hirdetés-

A Kiskőrösért Egyesület 2018-ban jött létre többek között azzal a céllal, hogy a városban létrejövő kezdeményezéseket segítse, valamint saját, a városban élők szabadidős lehetőségeit fejlessze.
A városban rendkívül sok civil és magánkezdeményezés indul el és valósul meg az együttműködésre nyitott városvezetésnek köszönhetően. Faültetési akciók, társasházi környezetrendezési akciók, illegális hulladékeltávolítási akciók, családi és gyermekprogramok, gasztronómiai események, valamint szabadidős és sportesemények tucatjai rendeződnek meg évente Kiskőrösön a szervezetek és magánszemélyek kezdeményezésében. A Kiskőrösért Egyesület valamennyi, a városban létrejövő kezdeményezés megvalósításában társzervezőként vesz részt, tagjaink és önkénteseink, valamint a hívásunkat elfogadó lakosok segítségével jelentősen hozzájárultunk az utóbbi évek kezdeményezéseinek sikerességéhez. Ebben nagy szerepe vannak annak is, hogy Kiskőrös lakossága rendkívül lokálpatrióta, a városi kezdeményezésekre minden esetben nagy érdeklődés mutatkozik és nagy létszámok jellemzőek egy-egy kezdeményezés megvalósításakor. Tagjaink, önkénteseink jelenleg a közösségi média eszközeivel segítik egy-egy meghirdetett akciónk sikerességét.


A 2021-2022. években a jelenleginél is nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni a városban zajló kezdeményezések folyamatos média megjelenésre, így a kezdeményezés ötletének megszületésétől a szervezés, lebonyolítás és az értékelés folyamán át, valamennyi kezdeményezésnek szeretnénk szervezetten felületet biztosítani. A városban valamennyi médiaplatformon működik olyan felület, amely valamennyi lakos, vagy a lakosok háromnegyede által elérhető felületet biztosít. A Kiskőrösi Hírek printmédia minden kiskőrösi háztartásba eljut ingyenesen havonta, a Rádió 97 Kiskőrös és vonzáskörzetében fogható, a Kiskőrös Televízió 3000 kiskőrösi háztartásban elérhető, a vira.hu internetes hírportál napi 10000 olvasóval működik évek óta.

A Civil Kommunikációs stratégia elkészítésével a Kiskőrösön működő civil szervezeteknek nyújtottunk segítséget a saját média megjelenésük módszerének kidolgozásában, a helyi média működésének megismerésében. Fontos, hogy az egyesületek, alapítványok képviselői, akik nem rendelkeznek gyakorlattal a média és a kommunikáció világában, megismerjék az alapfolyamatokat.

A 2022.12.12-én elkészült, az 51 oldalon, a város teljes közigazgatási területén működő civil szervezet kommunikációjára kiterjedő Kommunikációs terv, melyet már 20 szervezet kapott meg – számolt be a szervezet képviselője.

A stratégia elkészültét a Miniszterelnökség támogatta:

VCA-KP-1-2021/5-001123

 

 

MEGOSZTÁS
Írta: vira