A keresztény közösségek legszebb, legmeghittebb ünnepe a karácsony, mely egyben az elcsendesedés időszaka is. Kaskantyú Község Önkormányzatának támogatásával, minden héten pénteken, különböző intézmények szervezésében valósulhatott meg az Adventi Ünnepi Esték programsorozat.

-Hirdetés-

November 25-én a kaskantyúi Életet az Éveknek Nyugdíjas Klub, a Komédiás Kompánia Társulata és a Polgárőr Egyesület tagjai versekkel, énekekkel járultak hozzá az ünnepséghez. Újházi Zsolt polgármester és Podmaniczki Imre atya ünnepváró gondolatait követően a település adventi koszorúján fellobbant a HIT lángja. Szeretetvendégséggel és közös beszélgetéssel zárult az első alkalom.

Kapcsolódó cikk
Advent csodája
Advent csodája
Az emberiség legszebb, legmeghittebb ünnepe a karácsony, mely az elcsendesedés időszaka is. Kaskantyú Község Önkormányzatának támogatásával, minden héten pénteken különböző...

December 2-án délután a kaskantyúi általános iskola szervezésében került megrendezésre a második adventi este Kaskantyún. A rendezvényterület ez alkalommal hamar benépesült, hiszen a Mikulás is ellátogatott hozzájuk, aki minden 14 év alatti gyermeket megajándékozott egy csomaggal, az önkormányzat jóvoltából. Ezt az alkalmat Nagy Veronika lelkésznő nyitotta meg ünnepi gondolataival, aki aztán meggyújtotta az első két gyertyát, így már lángra lobbant a REMÉNY is. Az ünnepség után a szülők és pedagógusok önzetlen felajánlásának köszönhetően jótékonysági süti- és ajándékvásárt  tartottak, ahol aprósütemények, teák, forralt bor és különböző kézműves termékek közül választhattak a falubeliek.

Kapcsolódó cikk
Lovasfogattal érkezett a Mikulás a második adventi estére
Lovasfogattal érkezett a Mikulás a második adventi estére
December 2-án pénteken délután a kaskantyúi általános iskola szervezésében került megrendezésre a II. Adventi Este Kaskantyún. A rendezvényterület ez alkalommal...

December 9-én a Kaskantyúi Napköziotthonos Óvodába járó gyerekek és az intézmény dolgozóinak ünnepváró karácsonyi műsorát tekinthették meg az érdeklődők. Az óvodások kedves kis műsora: karácsonyi  dalaik, apró csengőik játéka, betlehemi jelenetük minden felnőtt szívét megmelengette. Csepregi Brigitta Terézia nővér adventi gondolatait követően lobbant lángra az ÖRÖM gyertyája. Az ünnepség után a szülőknek és az  óvodapedagógusoknak köszönhetően jótékonysági sütivásárt tartottak.

Kapcsolódó cikk
Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta
Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta
2022. december 9-én pénteken este harmadik alkalommal gyűltek össze a kaskantyúiak a redezvényterületen. Kiss Istvánné Magdi óvó néni köszöntötte a rendezvényterületen...

A község lakossága ebben az évben december 16-án gyűlt össze utolsó alkalommal, hogy közösen gyújtsák meg a negyedik gyertyát, mely a SZERETET-et jelképezi. Újházi Zsolt polgármester gondolatait követően a kisiskolások betlehemi jelenetét tekinthették meg azok, akik kilátogattak a rendezvényterületre. Ez alkalommal az önkormányzat munkatársai kedveskedtek kemencében sült kaláccsal, aprósüteményekkel és meleg italokkal a falubelieknek. 

ÁLDOTT KARÁCSONYT! 

 

A galéria képei a negyedik adventi estén készült fotókat tartalmazzák. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS