A kiskőrösi Záportározó-tó területén már több esetben is történtek fejlesztések az Ültess Fát Mozgalom Egyesület segítségével. Korábban itt az egyesület támogatásával faültetés és padok, valamint hulladéktárolók kihelyezése valósulhatott meg.

Az Ültess Fát mozgalom Egyesület sikeres pályázatot nyújtott be a Tesco Globál Zrt. által meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” programra, amely segítségével a Záportározó-tónál kerékpártárlók és a futók számára a felemás korlát kihelyezését tudták megvalósítani szakemberek bevonásával. Az ünnepélyes átadásra december 20-án került sor, amikor a területrendezési munkálatokba több lakos is segített társadalmi munkában. Részt vettek a munkálatokban a Kőröszolg Kft. dolgozói, a Kiskőrösi NKSZSE női kézilabdacsapatának játékosai és vezetői, valamint JP Team Sportlövész Egyesület tagjai is. Az eseményen az Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnöke Filus Tibor köszönetét fejezte ki a segítőknek, akiknek az egyesület logójával ellátott neonzöld pólókat adott át. Az eszközök átadó ünnepségét megtisztelte jelenlétével Domonyi László polgármester, a Tesco Globál Zrt. részéről Béres Zita – régió vezető, Czinki Norbert – hipermarket formátum vezető, valamint Vasmanszki Nóra a kiskőrösi Tesco áruház vezetője.

-Hirdetés-

A TESCO-GLOBAL Zrt. az Effekteam Egyesület közreműködésével 11. alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatát, melynek célja a helyi közösségek támogatása. A programra pályázhattak egyesületek és civil szervezetek, melyek a vásárlók bevonásával – a boltokban leadott tikettek számának függvényében – kaphattak támogatást. A pályázati felhívás célja a TESCO-GLOBAL Zrt. áruházai vonzáskörzetében élő helyi közösségek igényeire alapuló és részvételével megvalósuló programok támogatása. Ezek között szerepelt a helyi közösségek környezetének megszépítésére, illetve a helyi közösségi élet előmozdítására irányuló kezdeményezések támogatása. A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület pályázatot adott be 8 kerékpártároló, valamint két felemás korlát (derékmagasságú és egy alacsonyabb kivitelben elékészülő korlátra) vásárlására és kihelyezési költségeinek támogatására. A pályázat során a TESCO-GLOBAL Zrt. üzleteiben lehetett szavazataikkal – tikettjeik bedobásával a szavazó urnákba – támogatni a vásárlóknak az adott körzetben azt a három szervezetet, amelyik a programok elbírálói szerint arra érdemes volt. A Tesco kiskőrösi és kalocsai áruházaiban az egy hónapos szavazás (július 11-augusztus 7-ig lehetett a szavazatokat leadni) végén az Ültess Fát Mozgalom Egyesület 17.320 szavazattal az 1. helyen végzett, amellyel 400.000 forintot nyertek a tervek megvalósítására.

Kerékpártárolók és felemás korlát került kihelyezésre a területen a futóknak a nyújtáshoz

A kiskőrösi Záportározó-tó jelentős tömegeket vonz a szépen kialakított, parkosított környezetével és a nemrégiben átadott 800 méteres rekortán futópályájával. A terület nem rendelkezett kerékpártárolóval és nem volt a futók nyújtó gyakorlataihoz kialakított korlát. Nagy igény jelentkezett egy felemás korált kialakítására a futóknak és kerékpártárolókra is szükség volt ezen a területen. A futók és a pihenni vágyók napi szinten nagy számban látogatják a területet, hétvégente és ünnepnapokon pedig több százan sportolnak itt, vagy csak pihennek, sétálnak a szép környezetben. Az Ültess Fát Mozgalom Egyesület „Fuss és kerékpározz az egészségedért!” elnevezésű sikeres pályázatának köszönhetően most a Záportározó-tó piac és a körforgalom felőli oldalára 4-4 db kerékpártárolót (összesen 16 db kerékpár tárolására), valamint a futóknak a nyújtáshoz 1-1 derékmagasságú és 1-1 alacsonyabb korlátot tudtak kihelyezni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS