A Soltvadkerti TE asztalitenisz szakosztálya országos szinten is évek óta kiemelkedő eredményeket ér el. A klub az idei szezonban az Extra Ligában egy férfi csapattal, az NB I-ben pedig női együttessel szerepel.

Az asztaliteniszezők őszi teljesítményéről a szakosztály vezetője Ambrus Ferenc elmondta, hogy a sikeres tavalyi szezon után a Soltvadkerti TE férfi Extra Ligás csapat összetétele nem változott, csak egy 15 éves fiút igazoltak a KSI-ből tartaléknak. Így a 2022/2023-as idénynek a Vajda Viktor, Zoltán Zoltán, Lei Balázs, Djilas Nemanja és Cseri Ádám összetételű csapattal vágtak neki. Az NB I-es női csapatbajnokságban is indultak HUFBAU-Akker Ambrus Asztalitenisz Akadémia néven.

Az Extra Ligás férfi csapat
-Hirdetés-

A nőknél Ambrus Beáta, Galambos Jázmin, Gillich Bettina, valamint a Temerinből leigazolt Orosz Nikoletta alkotta a csapatot. A női NB I-es mezőnyben 15 csapat küzd meg egymással, mely küzdelemsorozatban szeretnének érmes helyen végezni. A férfi csapattal a tavalyi évben bejutottak a Final Fourba, mely szép eredményt az idei szezonban szeretnék megismételni, azonban most sokkal nehezebb lesz ezt elérni, mert az ellenfelek nagyon beerősítettek. Az őszi szezonban a férfiak egy dupla fordulós hétvégén nem várt vereséget szenvedtek a DVTK-tól és a Székesfehérvártól.

Az NB I-es női csapat

A rossz eredményeket azonban sikerült helyrehozni akkor, amikor magabiztos játékkal győztek a Szeged ellen és a Komlót idegenben óriási meglepetésre megverték, pedig ők a második helyen állnak. Nőknél is rosszul kezdődött a szezon, mert a Debrecentől kikaptak, amikor nem tudtak kiállni a legjobb csapattal. Viszont utána legyőzték Egert és Vecséssel döntetlent játszottak, így nyílt a verseny a dobogós helyekért és minden a tavaszi fordulókon múlik. A férfiaknál Vajda Viktor szolidan teljesített, Zoltán Zoltán nagyon jó, fontos meccseket nyert, Djilas mindig hozza a formáját, a fiatal 15 éves Lei Balázs formája még ingadozó, nagy meccseket nyer, de veszt is. A játékosok keretben változás nem lesz, az asztaliteniszben nincs téli pihenő, folyamatosan vannak az edzések. Csapatbajnokságról tudni kell, hogy kitolták márciusra az energia árak megemelkedése miatt. Az őszi szezont 5. helyen zárták, tavaszra szeretnének a 4. helyre kerülni.

Lei Balázs (a képen jobbra)

Ki kell emelni Lei Balázs teljesítményét a saját korosztályában, ahol a szlovák Samuel Árpással nyerte meg az U15-ös asztalitenisz-világbajnokságot fiú párosban a tunéziai Radeszben. A magyar szövetség tájékoztatása szerint az első kiemelt duó a negyeddöntőben, az elődöntőben és a fináléban is ötszettes csatát vívott, utóbbiban a japán Tanimoto Takumit és Josijama Kazukit verte 3-2-re. Eredmény – döntő, U15 fiú páros: Lei Balázs, Samuel Árpás (magyar, szlovák) -Tanimoto Takumi, Josijama Kazuki (japán) 3-2 (-9, 8, 8, -4, 9).

Kapcsolódó cikk
Lei Balázs U15-ös világbajnok asztaliteniszben
Lei Balázs U15-ös világbajnok asztaliteniszben
Lei Balázs és a szlovák Samuel Árpás nyerte meg az U15-ös asztalitenisz-világbajnokságot fiú párosban a tunéziai Radeszben. A magyar szövetség tájékoztatása...
A szakosztályvezető mindenkinek boldog új évet kíván és azt üzeni a szurkolóknak, hogy jöjjenek minél többen drukkolni az Extra Ligás férfi csapat hazai meccseire.
MEGOSZTÁS