A megyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokság idei szezonjában újoncként szerepelt a Soltvadkerti KUSE gárdája. Az együttest szinte kizárólag ifjúsági és serdülő korú játékosok alkotják, akik megpróbáltak helytállni a felnőttek mezőnyében.

A 8 csapatot felvonultató bajnokságban a fiatal soltvadkertiek az 5. helyen zárták az őszi szezont 10 mérkőzésen szerzett 3 győzelemmel, 2 döntetlennel és 5 vereséggel, 272-260-as gólaránnyal, 8 ponttal. A csapat őszi szerepléséről Forgó Erzsébet edzőt kérdeztem.

Forgó Erzsébet (a képen jobbra)
A nyári felkészülést milyen kerettel és hogyan végeztétek el?
-Hirdetés-

-A nyáron három, a belső posztokon kezdő játékosunktól kellett megválni. Ketten abbahagyták a kézilabdát, Hachbold Laci – aki a tavalyi bajnokságban 445 gólt lőtt 36 mérkőzésen – a Pick Szeged Akadémiára igazolt. Új csapatot kellett építenünk, ezért igazoltuk Nyúl Pétert, és Nyúl Zoltánt.
Az utánpótlás bajnokság helyett a felnőtt megyei I. osztály küzdelmeire neveztünk. Hiába nyertük meg a III. osztályban a bajnokságot, és szereztünk jogot a II. osztályba induláshoz, a fiúk nem vállalták a magasabb osztály követelményeinek teljesítését.
Külön nem volt nyári felkészülésünk, heti három alkalommal edzettünk egész évben, a képzés folyamatos. A megfogalmazott céljaink között szerepelt, hogy megpróbáljunk alkalmazkodni a felnőtt bajnokság kihívásaihoz és olyan edzésmunkát tudjunk végezni, hogy elkerüljenek minket a sérülések. Fontos szempont volt az is, hogy minden mérkőzésre teljes csapattal tudjunk kiállni, taktikai téren pedig mivel a játékosaink testfelépítése miatt nem tudunk felállt védőfal ellen eredményesen támadni, ezért a gyors labdafelhozatal nyújtotta előnyöket próbáljuk kihasználni.

Hogyan értékelnéd a csapat őszi teljesítményét?

-A bajnoki mérkőzéseken, mondhatni egyenletes teljesítményt nyújtottunk. Kiemelkedően jól, vagy rosszul egy meccsen sem játszottunk, de egy pontszerzés az STE-BS Plastic ellen a pozitív, míg a pontvesztés idegenben a Balogh Tészta TVSE ellen negatív irányba billenti a mérleg nyelvét. Az mindenképpen előrelépést jelent, hogy a felnőtt bajnokság kihívásait talán az őszi szezon végére sikerült megszoknunk. Sajnos a Bács-Kiskun megyei játékvezetői felfogás nem kedvez a mi játékunknak, ezért nagyon sokszor kerültünk hátrányos helyzetbe az ellenfelekkel szemben.

Van olyan egyéni teljesítmény vagy csapatrész, amelyet ki tudsz emelni, esetleg hiányérzeted van a várt eredmény tekintetében?

-A bajnokság előtt legjobban a védekezésünk gyengesége aggasztott, de a fiúk rácáfoltak az aggodalmaimra. A kapusaink egészen kiemelkedően védtek végig, mind a 10 mérkőzésen, és a védekezésünk is nagyon összeállt. A 10 meccsen kapott 260 gól nagyon jó eredmény. A támadójátékunkon még sokat kell dolgoznunk, elsősorban az átlövések hiánya miatt. A gyors lerohanások, és középkezdésekkel szerzett góljaink mennyisége viszont nagyon dicséretes. Egyéneket nem szoktam kiemelni, és most sem teszem, mert ez csapatjáték. Mindenki dicséretet érdemel, mert szerintem a jelenlegi felkészültségéhez mérten kihozta magából a maximumot. Küzdeni tudásunk, és a csapat egysége pedig kiemelkedően példás.

Az elért eredmények és a tabellán elfoglalt helyezés reális, vagy több volt a csapatban?

-Igen, az eredményt reálisnak tartom. A jelenlegi 5. helyezés megfelel a csapat őszi szereplésének. Ez nem jelenti azt, hogy nem tudnánk még fejlődni, de megnőni biztosan nem fogunk, a brutális kézilabdát pedig nem nekünk találták ki.

Hogyan alakul a csapat téli pihenője, mikor indulnak majd az edzések? Lesz változás a játékoskeretben?

-Mivel a sportcsarnokot december 16-án bezárták a magas rezsiárak miatt hozott takarékossági intézkedések miatt egészen január 9-éig, utána pedig csak hetente három napon át tart nyitva, és akkor fűtenek 12 C°-ra, ezért még nem tudom, hogyan szervezzem januártól az edzéseinket. Szeretném, ha tudnánk három edzést tartani hetenként.
A játékoskeretben remélem nem lesz változás, én legalábbis nem változtatnék. Amennyiben senki nem vonul vissza télen, akkor együtt maradhat az őszi keretünk.

Az év vége közeledtével mit üzennél a szurkolóknak, segítőknek, támogatóknak?

Mindenkinek köszönjük a segítségét, a szurkolást, és várjuk őket a jövő évben is a meccseinkre. Boldog új évet kívánunk!
HAJRÁ VADKERT!

MEGOSZTÁS