A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban szereplő Kiskőrösi NKSZSE gárdája az őszi szezonban több szép eredményt is elért, így a küzdelemsorozat felén túl a harmadik helyen állnak. A lányok a tabellát vezető nemesnádudvari és kalocsai csapatok mögött vannak a harmadik helyen 8 mérkőzésen szerzett 4 győzelemmel és 4 vereséggel, 221-198-as gólaránnyal, 8 ponttal.

Az együttesben folyamatosan játéklehetőséget kapnak a fiatalok, akik egyre jobban beleerősödnek a felnőttek mezőnyébe.

A házi góllövőlista élén öt játékos van a keretből:
Csepregi Judit – 37 gól
Fazekas Laura – 37 gól
Mokos Anita – 28 gól
Kollár Csenge – 26 gól
Márki Éva – 25 gól
-Hirdetés-

A csapat ősz szezonban nyújtott teljesítményéről Czérna János edzőt kérdeztem.

Milyen előjelekkel kezdtétek el a nyári felkészülést?

-A játékoskeretünkben annyi változás történt, hogy egy éves kihagyás után visszajött hozzánk Márki Éva, aki játéktudásával, hozzáállásával nagyon sokat segített nekünk. A fiatalabb játékosok a tavalyi évben már kezdték megszokni a felnőttek mezőnyét, akik közül többen párhuzamosan szerepelnek a serdülő és az ifjúsági bajnokságban is. A játékoskeretünkben jelentősebb változások nem voltak a szezon előtt, így szinte teljes mértékben a 2021-es gárdával készültünk az új bajnoki évadra.

Hogyan értékelnéd a csapat őszi teljesítményét?

-Örömmel mondhatom, hogy látszik a sok munka a fiatalokon és a nagyszámú mérkőzés is a fejlődésüket szolgálja. Játékban mindenképpen sikerült előrelépnünk és eredményesség tekintetében is. Úgy gondolom, hogy most öröm ránézni a tabellára, ahol a harmadik helyen állunk pozitív gólkülönbséggel. Az őszi szezon végén a többszörös bajnok és a 2021-es szezonban még százszázalékos Nemesnádudvar csapatától csak mindössze egy találattal kaptunk ki 26-25-re. Erről a mérkőzésről fontos megemlítenem, hogy a nemesnádudvariak a 60. percben szerezték egy hétméteresből a győztes góljukat. Szoros mérkőzéseket játszottunk az érmes helyekért küzdő kalocsaiakkal és a nemesnádudvariakkal egyaránt. A jó szereplésünk okait abban lehet keresni, hogy a fiatalabb és a rutinosabb játékosaink nagyon jól kiegészítik egymást. Az idősebbek hozzák azokat a játékelemeket, amelytől szép a kézilabda, a fiatalok ezekből sokat tanulhatnak és ők tudják adni a lendületet a csapatnak. A bajnokságban sok egyforma képességű csapat van, de fontos megemlítenem, hogy szép győzelmet arattunk a kiskunhalasiak ellen, a szomszédvári rangadókon a soltvadkertieket pedig két alkalommal is nagy gólaránnyal győztük le. A találkozókat tekintve volt két egygólos győzelmünk, és két egygólos vereségünk, ami jól mutatja, hogy kiegyenlített erőviszonyok vannak a bajnokságban. Amennyiben egyénileg kellene kiemelnem játékost, akkor Márki Éva az, aki az irányító játékával sokat tett a csapat sikereiért, Boldizsár Nikita a kapuban biztos pont volt, valamint a felnőtt gárda legfiatalabb kézilabdázóját, Fazekas Laurát kell még megemlítenem, hiszen nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban és ez gólokban is megmutatkozott.

Hogyan alakul a csapat téli pihenője?

-Most pihennek a lányok és a tervek szerint már január elején elkezdjük a téli felkészülésünket. A bajnokság tavaszi szezonja február közepén kezdődik majd, amikor a kiskunmajsaiak ellen lépünk pályára. Úgy gondolom, hogy a klubnál jó szakmai munka folyik, hiszen NB I-es ifiben hat játékosunk is szerepel, akik Kiskőrösön tanulták meg a sportág alapjait. A sok tőlünk eligazolt tehetség nélkül is most a felnőttekkel a harmadik helyen állunk, az ifjúsági csapatunk pedig vezeti a korosztályos bajnokságát, a serdülők pedig a második helyről várhatják majd a tavaszi folytatást.
Ezúton is szeretném megköszönni a szülőknek a támogatását, akik a hátteret biztosítják a gyermekek sportolásához, a családtagoknak, a szurkolóinknak.

Minden kedves sportbarátnak eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok!

MEGOSZTÁS