A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC II. csapata hullámzó teljesítményt nyújtott az őszi szezonban. Az együttesnek voltak szép győzelmei, de a gárda nagy gólarányú vereségekbe is beleszaladt. Az együttes helyzetét nehezítette a bajnokság első felében, hogy sérülések és egyéb okok miatt több játékosra sem lehetett számítani.

A csapat az őszi szezont a 4. helyen zárta 13 mérkőzésen szerzett 9 győzelemmel, 4 vereséggel, 47-23-as gólaránnyal, 27 ponttal. Az együttes a harmadik helytől 4 pontra lemaradva kezdheti majd meg a tavaszi szezont. A házi góllövőlistát Karf Alex vezeti 6 találattal, az 5 gólos Füleki Antal és Sinkó Dorián előtt. A csapat játékosát és egyben technikai vezetőjét Sinkó Doriánt kérdeztem az együttes őszi szerepléséről.

-Hirdetés-

Az idei szezonra, hogyan készült fel a csapat?

-A nyáron több labdarúgó is abbahagyta az aktív játékot a csapatunkból. A megmaradt játékosokkal sokat beszélgettünk, hogy milyen módon legyen a folytatás és már az is hatalmas eredmény volt, hogy el tudtuk kezdeni a bajnokságot. A lehetőségeinket átértékeltük és célként most nem helyezésekben gondolkodtunk, hanem azt fogalmaztuk meg, hogy megmaradjon a megyei harmadosztályú csapat. A szezonkezdetre összeállt a keretünk, amely mintegy 25 főre tehető. Az idősebbek, a csapat gerincét adó játékosok közül voltak olyanok is, akik csak úgy vállalták a folytatást, ha az együttes továbbra is komolyan veszi a szereplést és a bajnokság meghatározó csapatai közé tartozik majd.

Hogyan értékelnéd a gárda őszi szereplését?

-A szezon közben nehezített a szereplésünket, hogy a kisebb sérülések mellett voltak olyanok is, amikor valaki hosszabb időre kidőlt a sorból. Esetenként voltak játékosok, akik sérülten vállalták a szereplést, ami összességében rányomta bélyegét a szereplésünkre. Sajnos az említett okok miatt több esetben is igen felforgatott csapattal tudtunk pályára lépni és sokszor olyan ellenfelekkel szemben, amelyek a bajnokság élmezőnyébe tartoznak. Mindezek miatt előfordult, hogy nagyobb gólarányú vereségekbe is beleszaladtunk, mint a bócsaiak (0-3), a kaskantyúiak (1-4) vagy a soltvadkertiek (1-6) ellen. Az edzések tekintetében heti egy alkalommal szoktunk összejönni, amikor egymás közti játék van, de sajnos ez a sok hiányzó miatt az utolsó pár héten már nem valósult meg. Az őszi szezonban talán a legjobb teljesítményt a kunfehértóiak elleni hazai győzelem (4-2) alkalmával nyújtottuk.

A csapat téli felkészüléséről mit tudsz mondani?

-A csapat a téli pihenőt követően januárban elkezdi a felkészülést és a tervek szerint heti egy alkalommal találkozunk majd a megszokott módon. Úgy gondolom, hogy a jövőben egy kettős utat kell megtalálnunk, ahol a csapatban vannak az idősebb, rutinosabb játékosok és őket egészítik ki a fiatalok, a fiatalos lendületet, a sok futást adva a szereplésünkhöz. Szerepelnek nálunk az ifjúsági keretből néhányan és a megyei I. osztályú csapatból is olyanok, akik nem férnek be a szűkebb keretbe. Azt lehet látni, hogy azok a játékosok, akik megfelelő edzésmennyiséggel a hátuk mögött lépnek pályára, azok meghatározó játékosok tudnak lenni a megyei III. osztályban. Szerintem a fiataloknak jó lépcső nálunk játszani a felnőttek között, ami a megyei I. osztályú felnőtt csapatban való szereplést tudja elősegíteni. A játékoskeretünk nagy valószínűséggel együtt marad és nagyon remélem, hogy a sérültjeink felépülnek, akikkel kiegészülve a tavaszi szezonban eredményesebben tudunk majd szerepelni.

MEGOSZTÁS