A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE férfi kézilabda csapata nagyszerű teljesítményt nyújtott az őszi szezonban. Az együttes az Euroscale Kecskemét és a Kiskunhalasi UKSC csapataival azonos módon 15 pontot szerzett eddig és hármas holtversenyben vezetik a bajnoki tabellát.

A bajnokság első felén túl a házi góllövőlistát Thiesz Tamás vezeti 40 góllal, a 33 találatot elérő Borboly Benjamin és a 30 alkalommal eredményes Bakai Gábor előtt. A csapat ősz szerepléséről Szabó Tamás edzőt kérdeztem.

-Hirdetés-

A nyári felkészülést milyen kerettel és hogyan végeztétek el?

-A nyári felkészülést augusztus 2-án kezdtük el, tehát a legelején nekiálltunk a munkának. A felkészülést állóképesség fejlesztéssel, sok futással és kondicionális edzésekkel kezdtük. Heti háromszor este 20:00-21:30-ig edzünk. Az időszak még bőven a nyári nyaralások és munkálatok ideje volt, így a létszám igen kicsi, 8-9 főt tett ki. Szeptembertől főszerepbe a labdás feladatok és a technika-taktika csiszolása került. A felkészülést három edzőmérkőzés lejátszásával tettük teljessé, a Kiskőrös NB II-es, és Rácalmás megyei bajnok csapatával mérkőztünk meg.
A csapat magját régóta ismerem így nagy változást csak én okoztam, a játékos állomány együtt maradt szinte teljesen az előző évhez képest. A felkészülést és a munkámat csak az hátráltatta, hogy mindenki a munkájából, a családja mellől, főiskoláról vagy egyéb helyről érkezett meg. Így azok, akik vidékről jöttek, mint Budapestről, Szegedről vagy Gödöllőről az esti edzésekre nehéz volt őket felpörgetni mentálisan és fizikálisan is. A felkészülésünk során nagyon nehéz feladat volt ez játékosnak és edzőnek egyaránt, de mindenki pozitívan áll a dolgokhoz.
A bajnokság minden évben Final Four rendszerben zajlott. Ez az idei évben megváltozott és felsőház-alsóház rendszerű lett. Előzetes mérlegelés alapján úgy gondoltuk, hogy a csapatnak a legjobb négy között a helye. Ennek megfelelően a szezon előtt a célunk is az volt, hogy kerüljünk a felsőházba, és ott bármi lehet.

Hogyan értékelnéd a csapat őszi teljesítményét?

-A bajnoki évad mérkőzései folyamatosan zajlottak egész decemberig, ahol szinte minden csapat már lejátszott néhány visszavágó mérkőzést is, így körvonalazódik az alapszakasz felső és alsó ága. Bár nem egyforma a mérkőzések száma, a vesztett pontok tekintetében mi vagyunk a legesélyesebbek az alapszakasz győzelemre. A mezőnyben már mindenkit sikerült legalább egyszer legyőznünk, de sajnos pont az Euroscale Kecskemét csapatától a visszavágón, az utolsó fordulóban szenvedtünk el egy súlyos vereséget, ami intő jel lehet a következő mérkőzésekre.
Igazi rangadó minden mérkőzésünk, hiszen borzasztóan szoros a bajnokság. Talán a Kiskunhalas elleni mérkőzésünkön játszottunk legjobban, végig magabiztosan vezettünk és egy percig nem forgott veszélyben a győzelmünk. A játékosok nagyon egységes és kiegyensúlyozott teljesítményre képesek, így megkönnyítik az én munkámat is, hiszen kezd körvonalazódni bennem is, hogy kitől mire számíthatok. A jó eredmények elérésében a védekezést emelném ki, hiszen több olyan mérkőzésünk volt, amelyen 10-15 percig nem kaptunk gólt és a bajnokság második legkevesebb gólt kapó csapata a miénk. Amiben vannak még hiányosságaink az a támadó kreativitás, magabiztosság és a gyorsabb tempó, melyekben javulnunk kell még. Az elért eredményt reálisnak tartom, hiszen látom az igen sok belefektetett munkát, bár van hiányérzetem az elvesztett pontok miatt. Azonban a csapat értékelését, megítélését az év végén kell megtenni, addig pedig még sok edzés és bajnoki van hátra.

Hogyan alakul a csapat téli pihenője?

-Mindenki számára hosszú volt az őszi szezon, de három hét pihenő után január 10-én újra edzésbe áll minden játékos.

MEGOSZTÁS