A megyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi LC női labdarúgó csapata az idei szezonra jelentősen átalakult. Az együttesből a nyár során sokan távoztak és több érkező is volt, így az új bajnoki szezonra szinte egy teljesen új csapatot kellett építeni.

A csapatépítés kiválóan alakult, hiszen az gárda nagyszerű őszi szezont tudhat maga mögött. Az együttes a hatcsapatos bajnokság első felén túl 10 mérkőzésen szerzett 8 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel, 30-10-es gólaránnyal, 25 ponttal holtversenyben vezeti a tabellát a Kecskeméti LC csapatával. A nők kiemelkedő teljesítményét jól mutatja, hogy a harmadik helyen álló LUA Baja együttese mindössze 13 pontot tudott szerezni.
A csapat házi góllövőlistáját Dobák Szabina vezeti 11 találattal, a 6 gólos Végh Emese és az 5 gólos Kovács Liliána előtt.
A csapat őszi szerepléséről Makó Zsolt edzőt kérdeztem.

Makó Zsolt
A nyári felkészülést milyen kerettel és hogyan végeztétek el?
-Hirdetés-

-A szezonkezdet előtt volt több változás is a játékoskeretben és még a nyár közepén kétséges volt, hogy a klub el tud indítani felnőtt női csapatot a megyei I. osztályú bajnokságban. A háttérben nagy szervezőmunka folyt, hogy tudjunk igazolni új játékosokat, közülük kettőt éppen az utolsó pillanatokban. Ilyen előjelekkel tudtunk nekivágni a bajnokságnak, amelyben meglepetésre eddig kiválóan szerepelünk.

Minek köszönhető a csapat jó szereplése?

-Azt gondolom, hogy az új igazolásink nagyon jól sikerültek, kiválóan beilleszkedtek és a tavalyi csapatból akik maradtak, azok befogadták őket. Minden mérkőzésen látom, hogy a játékosok küzdenek egymásért és vesztett helyzetből is fel tudtunk állni. Volt olyan találkozónk is, amikor nem ment a játék, a góllövés, de valahogy nagy akarással elértünk egy találatot. Ki kell emelnem, hogy a csapategység és a mutatott játékunk is az elmúlt éveket tekintve most volt a legjobb az ősszel.
A találkozókra heti két edzéssel készültünk, melyeken jó arányban vettek részt a játékosok. A jó őszi szereplésünkben szerepet játszott, hogy a lányok betartották a taktikai utasításokat, nagyon fegyelmezettek voltak a mérkőzéseken és sokszor a nehéz pillanatokban a kiváló egyéni villanások bizonyultak döntőnek.
Fontos megemlítenem a nyáron leigazolt új játékosokat, akik sokszor járultak hozzá jó teljesítményükkel a csapat kiváló szerepléséhez.

A mérkőzéseink közül kiemelném az első fordulóban hazai pályán lejátszott kecskemétiek elleni találkozót, amikor 0-1-ről tudtunk fordítani és a bajnoki címért folyó harcban a legnagyobb riválisunkat győztük le 2-1-re. Az egyértelműen látszik, hogy a kecskemétiek elleni bravúros győzelem nagy lökést adott a lányoknak, és végig kísérte a csapatot az őszi szezon során. Azt nagyon sajnálom, hogy a bajnokság első felében a kecskeméti visszavágón kikaptunk 5-0-ra, de erre a mérkőzésre igen tartalékosan tudtunk kiállni, és több meghatározó játékosunk is hiányzott.

Hogyan alakul a csapat téli programja?

-A téli alapozó időszakot már januárban elkezdjük és heti három edzéssel készülünk majd. Nagyon bízom abban, hogy minél többen tudnak részt venni a gyakorlásokon, mert a jó eredmények eléréséhez a megfelelő felkészülés elengedhetetlen. Úgy gondolom, hogy amennyiben egy jó téli alapozást tudnánk elvégezni, akkor akár még a bajnoki cím megszerzésére is lenne esélyünk. Szerintem, ha a rivális kecskemétieket a tavaszi két mérkőzésünk egyikén le tudnánk győzni, akkor nagyon közel kerülnénk a bajnoki cím megszerzéséhez. A csapatból senki sem jelezte még, hogy szeretne távozni, így nagyon remélem, hogy a tavaszi szezont az ősszel sikeres gárdával tudjuk majd végig játszani.

MEGOSZTÁS