Az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata az őszi szezont a 11. helyen zárta. Az együttes a 12 csapatos bajnokság első felében 1 győzelem és 1 döntetlen mellett, 9 vereséget szenvedett és 251-336 gólaránnyal, 3 ponttal várhatja a folytatást.

Az együttes az őszi szezon során Mecseknádasd csapatát győzte le 24-23-ra hazai környezetben, és a Rinyamenti KC SE Nagyatád csapatával játszottak 32-32-es döntetlent. A házi góllövőlistát Laki Gergő vezeti 91 góllal, a 45 találatot szerző Barna Imre és a 21 alkalommal eredményes Bezsenyi Ákos előtt.

-Hirdetés-

Milyen előjelekkel vágtatok neki az új bajnoki szezonnak? – kérdeztem Horváth András edzőt.

-A nyáron már sokadik éve ismét az NB II-es bajnoki szezonra kezdtünk felkészülni. Sajnos a keretünket nem tudtuk kellőképpen megerősíteni, valamint a tanulmányi és a munkahelyi elfoglaltságok miatt több játékos edzésmunkája hátráltatva volt. Elmondhatom, hogy a csapat gerince a védekező és a támadó posztokon is meggyengült a tavalyi szezonhoz képest, az utánpótlásból felhozott játékosok pedig még nem tudták megfelelően segíteni a felnőtt csapat szereplését. Az alapozást nyáron időben el tudtuk kezdeni, de a játékos létszám általában a hét második felében volt elfogadható. A korábbi évekhez viszonyítva, amikor 5-6 utánpótlás játékosra számíthattam, most 1-2 fiatalt sikerült a felnőttekhez felhozni. Az edzéseket sokszor kisebb létszámban végezték el a játékosok, így komolyabb terveket nem lehetett megfogalmazni a szezonkezdet előtt.

A korábbi évekhez képest miben volt más most a bajnokság?

-Úgy gondolom, hogy a bajnokságban résztvevő csapatok jelentősen megerősödtek és sokkal több jobb képességű gárda van most, ami mellett 14-re emelkedett a létszám is. A vetélytársak nagyon megerősödtek, miközben nekünk a csapatunk gyengült, így igen nehéz felvennünk a versenyt az ellenfelekkel. Sajnos az őszi szezont értékelve el kell mondanom, hogy azok a mérkőzések voltak túlsúlyban, amelyeken nem nyújtottunk jó teljesítményt és eredményesek sem tudtunk lenni. Sokszor úgy jöttünk le a mérkőzés végén a pályáról, hogy nem volt esélyünk az ellenféllel szemben, viszont hazai környezetben próbáltunk tisztességgel helyt állni és a győzelmünk, valamint a döntetlenünk mellett több esetben is közel álltunk a pontszerzéshez. A csapat jó teljesítményt nyújtott a Mecseknádasd, a nagyatádiak ellen, a többi mérkőzésen pedig voltak olyanok, amelyeken közel álltunk a pontszerzéshez, de a végjátékban elbuktuk azokat.

Hogyan alakul a csapat téli programja?

-A tavaszi szezonra próbálunk igazolni erősítésként játékosokat és nagyon remélem, hogy a sérültjeink felépülnek, akikkel kiegészülve eredményesebbek lehetünk majd a bajnokság második felében. A téli felkészülésünket januárban szeretnénk elkezdeni. A tavaszi szezonkezdet időpontját még nem tudom, mert sok sportcsarnok bezárt és a megemelkedő rezsiárak is befolyásolhatják mindezt.

MEGOSZTÁS