A Soltvadkerti TE megye I. osztályban szereplő női kézilabda csapata gyenge teljesítményt nyújtott az őszi szezonban. A lányok a 7 csapatos bajnokság első felében minden mérkőzésüket elvesztették és pont nélkül állnak sereghajtóként a tabella végén.

A csapat házi góllövőlistáját Bennarik Petra vezeti 39 góllal, a 29 találatot szerző Szentpéteri Flóra és a 23 alkalommal eredményes Petrezselyem Zsófia előtt.
A gárda szerepléséről Opauszki Péter edzőt kérdeztem.

-Hirdetés-

A nyári felkészülést milyen kerettel és hogyan végeztétek el?

-Tavaly tavasszal meghatározó játékosaim néztek anyai örömök elé. A nagy öröm mellett, hamar fel kellett ismernünk, hogy nehéz dolgunk lesz idén, mivel a két legeredményesebb játékosom esett ki ezzel a körforgásból. Egyik legmeghatározóbb játékosunk Szabó Bettina Kalocsára igazolt, ami elég nagy érvágásnak számított. Sajnos Sörös Zsófia nem vállalta az NB I/B-s küzdelmek mellett a megyei I. osztályban való szereplést is.
A nyáron négyen érkeztek a csapathoz Nagy Nikolett, Tóth-Óber Márta, Zelei Dafné és Győri Zsófia személyében. Rajtuk kívül nagy örömünkre felépült sérüléséből Bennarik Petra is, akire újra számíthattam.

Hogyan értékelnéd a csapat őszi teljesítményét?

-Értékelve a szezont nem tudok igazán haragudni a lányokra, mert az első négy játékosunk a házi góllövőlistán nem volt elérhető ősszel, ami minden csapatot megviselt volna, minket pedig főleg, mivel kevesen vagyunk. Olyan mérkőzést nem tudok kiemelni, ahol végig jó teljesítményt hoztunk volna. Az alacsony létszám és a húzóemberek hiánya minden mérkőzésen utolért bennünket. Szinte minden találkozón 30-40 percig játszottunk jól, ami volt, hogy az első és volt, hogy a második félidőben jött el. Ez a teljesítmény sajnos nem elég egy mérkőzés megnyeréséhez. Van hiányérzetem, mert voltak olyan mérkőzések, ahol 5-6 perc alatt annyira szétestünk, hogy elvesztettük az esélyt a pontszerzésre, pedig 50 percig tartottuk magunkat, de 2-3 cserével nehéz végig bírni kevés hibával.

Van olyan egyéni teljesítmény vagy csapatrész, amelyet ki tudsz emelni?

-A kapusunk Dúl Izabella fejlődését mindenképp kiemelném, aki az elmúlt időszakban rengeteget fejlődött, és ő tartja a lelket a lányokban hátul. Mivel egyedüli kapusunk, kiemelten fontos része a csapatnak.
Meg kell említenem, hogy sajnos nincs kimondott átlövő játékosunk jelenleg a keretünkben, így a távoli gólok hiánya sokszor megpecsételi a sorsunkat. Mindezek miatt zárt védekezés ellen nehezen tudunk gólhelyzetbe jutni, ha visszazár az ellenfél.

Az elért eredmények és a tabellán elfoglalt helyezés reális, vagy több volt a csapatban?

-Jó lett volna, ha tudunk pontokat szerezni, hogy legyen sikerélménye a lányoknak, és volt 2-3 mérkőzés, amikor mi szúrtuk el magunknak az eredmény kedvező alakulását. Nagyon szeretnénk tavasszal pontokat szerezni, ami úgy gondolom, hogy lendületet adna a nehéz helyzet ellenére.

Hogyan alakul a csapat téli pihenője, mikor indulnak majd az edzések? Lesz változás a játékoskeretben?

-Az utolsó bajnoki mérkőzésünkön Petrezselyem Zsófia kéztörést szenvedett, ami tovább nehezíti a dolgunkat, de talán visszatérhet a kezdésre. Korsós Alexandra edzésbe áll, ami nagyon jó hír nekünk és vele minden tekintetben erősödhet a keretünk.
A téli felkészülésünket január 11-én kezdjük el a tavaszi szezonra, mely kezdetéig jelentősebb változás nem várható a játékoskeretben.

MEGOSZTÁS