2021 májusában kezdődött meg Kiskőrösön az új piaccsarnok kialakítása. A beruházás első üteme elkészült, szeptemberben a második ütem munkálataival folytatódhat a projekt. Az új kiskőrösi kistermelői piac átadása 2024 közepére várható.

 

-Hirdetés-

A Kiskőrösi Önkormányzat saját erőből vásárolta meg a volt kínai áruházat, ahol egy egymilliárdos beruházás valósul meg pályázati segítséggel, és amelyhez egy 200 milliós önrész is kapcsolódik.

Domonyi László polgármester 

„Egy nagyon gyönyörű piactér, egy csodálatos piaccsarnokkal, egy állandó vásárlási lehetőséggel. Ha sikerül mindent úgy összeraknunk, ahogyan elképzeltük, akkor egy hazai termékekből összeállított bevásárlóközpont lenne a végső cél, amit ki szeretnénk alakítani” – mondta el Domonyi László polgármester, évértékelő sajtótájékoztatója alkalmával. 

A kiskőrösi kistermelői piac infrastruktúrális fejlesztésének első üteme elkészült. Az egykori kínai áruház földszintjén két sorban 14 üzlethelyiséget alakítottak ki. A két sor között lesz a zöldségpiac, ahol az időjárási körülményektől függetlenül minden évszakban a megszokott piaci árúsítóasztalokon lehet majd vásárolni. Befejeződött az emeleti galériaszint szerkezeti kialakítása is, valamint a mozgólépcsők és a felvonók, hogy a második ütemben a felsőszint kialakítását már bontás nélkül el tudják végezni.

„Ez egy nettó 298.365.399 Ft-os pályázat, mely a piaccsarnok kialakítása” – emelte ki Domonyi László.

A piaccsarnokot azonban csak akkor lehet megnyitni a kiskőrösiek előtt, ha elkészül a második ütem is.

„Az a jó hír ért minket, hogy a 2022-es év végén értesítést kaptunk arról, hogy a második ütem, amit 2022. március 31-én pályázati szinten leadtunk, azt megnyertük. 651 millió forintot rendelt hozzá a megye és a kormányzat” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikk
Kiemelkedő évet zárt Kiskőrös
Kiemelkedő évet zárt Kiskőrös
Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere 2022 decemberében tartott sajtótájékoztatót „Járdák éve Kiskőrösön” címmel, mely során ismertette a 2022-es évben elkészült...

A pályázaton elnyert pénzből elindulhat a második ütem megvalósítása.

„Azt várom, hogy 2023 január közepe táján aláírjuk a támogatói szerződést, akkor elindítjuk a második ütem közbeszerzését. Ha minden nagyon jól megy, akkor elképzelhető, hogy 2023 szeptemberében elkezdődhet a második ütem építése, amely körülbelül egy 10 hónapos feladat lesz.”

A komplett piacberuházás 2024 közepére készülhet el és ekkor veheti birtokba a város a 21. századnak megfelelő piaccsarnokot, fedett árusítóhelyekkel és a szabadtéri piacot sok parkolóval, teljes térkövezéssel.

 

Képek forrása: Domonyi László facebook oldala 

MEGOSZTÁS