A folyamatos figyelemfelhívó akciók ellenére ismét növekedett a gyorshajtások, valamint a balesetek száma. A főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai a változékony időjárás hatásaira figyelmeztetik a közlekedés résztvevőit.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten harmincnyolc anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt. 18 olyan karambol volt, amely sérülést eredményezett; ezekben a balesetekben tizennégyen súlyosan, további tizenkét ember pedig könnyebben sérült. Enyhén csökkenő tendenciát mutat az ittas vezetések száma; az egyenruhások 19 olyan sofőrt szűrtek ki a forgalomból, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

-Hirdetés-

A gyorshajtók száma drasztikusan emelkedett: a héten 1091 sofőr biztosan túllépte a megengedett sebességhatárokat. Közülük mindenki közigazgatási bírságra számíthat, amelynek legalacsonyabb összege 30.000 forint. A heti top gyorshajtó az a sofőr, aki Kiskőrös belterületén 50 km/h helyett 110 km/h-val közlekedett; kétes győzelmének jutalmául 130.000 forint összegű pénzbírságra számíthat.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is rendszeres akciókkal szűri ki a gyorshajtókat és az ittasan vezető sofőröket azért, hogy óvja a szabályosan közlekedők életét, testi épségét.

Főkapitányságuk közlekedésrendészeti munkatársai a szeszélyes időjárási viszonyokra is figyelmeztetnek. A változás jó: legalábbis ezt mondják a bölcsek. A közlekedésre ez nem feltétlenül igaz. Különösen, ha olyan sűrűn jön a változás, mint mostanában: akár egyetlen nap alatt lehet napsütés és eső, kellemes idő és fagy. Ilyenkor az a legjobb, ha mindenre felkészülünk. Legyen az autóban napszemüveg, és jégkaparó is. Este, a nap végén mindig úgy készüljünk, hogy másnap rossz közlekedési körülmények lesznek. Tudatában kell lennünk, hogy az évszak következtében alacsonyan jár a nap, tehát jó idő, napsütés esetén hirtelen elvakíthat a fénye minket vagy a szembe jövőket.

A változékony időjárás másik veszélyes a csúszós, vagy éppen a száraznak látszó út. Az árnyékban lévő nedves, csúszós, akár jeges útszakaszok kellemetlen meglepetést okozhatnak a járművezetőnek.  

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

Forrás: https://www.police.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira