A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület bejutott a Tesco Globál Zrt. által meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” program újabb fordulójának szavazási fázisába.

A TESCO-GLOBAL Zrt. az Effekteam Egyesület közreműködésével 12. alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatát, melynek célja a helyi közösségek támogatása.

A programra pályázhattak egyesületek és civil szervezetek, melyek a vásárlók bevonásával – a boltokban leadott zsetonok számának függvényében – kaphattak támogatást. A kiskőrösi és kalocsai Tesco üzletekben a vásárlók három kedvezményezettre dobhatják be a vásárlások után kapott zsetonokat a gyűjtő urnákba.

Filus Tibor a kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnöke
-Hirdetés-

A szavazás 2023. január 16. és 2023. február 12. között zajlik, országszerte a Tesco áruházakban, azaz 198 boltban. A pályázat kiírásakor az országot 60 körzetre osztották, ehhez rendelték hozzá az egyes településeket és a Tesco áruházakat. A bírálat után a pályázatok végül 59 körzetben jutottak tovább az áruházi szavazásra.

A szavazás végén a körzetekben a kedvezményezettek a programjaik megvalósításához a szavaztok után kialakult sorrend függvényében 400.000, 200.000 és 100.000 forint pályázati támogatásban részesülnek.

Amennyiben az urna bal oldalán, a nyíllal jelölt részen dobják be a kapott zsetonokat, akkor az Ültess Fát Mozgalom Egyesület „Parkosítás a kiskőrösi Kőrisfa Óvodában” elnevezésű programját támogatják

A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület amennyiben az első helyen zárná a szavazást és elnyerné a 400.000 forintos támogatást, akkor a kiskőrösi Kőrisfa Óvodában hajtana végre parkosítás munkálatokat.
Az óvoda udvarában kevés az árnyékos hely, és a nyári hőségben sokszor több, mint 40 Celsius fokban kell a gyermekeknek az udvaron lenniük. Az árnyékos helyek kialakítása érdekében szükséges lenne fák és illatos lonc elültetése az udvarban.
A „Parkosítás a kiskőrösi Kőrisfa Óvodában” elnevezésű program keretében pályázati forrásból a tervek szerint 7 db révúd kőrisfát, és 75 db illatos loncot vásárolnának. A kihelyezés szakmai háttérét az egyesület biztosítaná és a zöld növényzetet egy helyi cégtől vásárolnánk meg. A fákat az udvarrész különböző pontjain, az illatos loncot pedig a kerítés tövéhez ültetnék, hogy azon felfutva biztosítson majd a későbbiekben az óvodának “zöld kaput”.

A Kőrisfa Óvodánál tervezett parkosítás közvetlenül 141 kisgyermeket és 31 dolgozót érint, valamint az óvodások hozzátartozóit

A Kőrisfa Óvoda parkosítása közvetlenül 141 kisgyermek és 31 dolgozót érint, valamint az óvodások hozzátartozóit. A kisgyermekek és az óvoda dolgozói a fák árnyékában végezhetnék a napi tevékenységüket a szép, kulturált, természetes környezetben. A városkép, a település megítélése szempontjából is fontos fejlesztés lenne a parkosítás, ami ilyen szempontból az egész várost érinti.

A 75 illatos loncot a kerítés tövéhez ültetnék, hogy azon felfutva biztosítson majd a későbbiekben az óvodának “zöld kaput”

A faültetés és az illatos lonc elültetési munkálataiba az Ültess Fát Mozgalom Egyesület a tervek szerint bevonná az óvoda dolgozóit, és az óvodás gyermekek szüleit, hozzátartozóit. Az óvoda vezetésével már megbeszélték, hogy egy sikeres pályázat esetén szerveznének egy olyan napot, amely alkalmával közösségi összefogással történne meg a zöld-növényzet elültetése.

A 7 révúd kőrisfát az udvarrész különböző pontjain tervezik elültetni

A Kőrisfa Óvoda környezetének szépítésére nagy az igény. Az intézménynél és a szülők, valamint a lakosság részéről is érkezett olyan jelzés, hogy ezen a területen zöldnövény-fejlesztésre lenne szükség. Az óvoda vezetésével egyetértésben tervezték meg a fák és az illatos lonc elültetésének helyét és menetét. A program közösségi összefogással valósulna meg.

A tervek megvalósításához kéri a lakosok segítségét az Ültess Fát Mozgalom Egyesület és a Kőrisfa Óvoda, hogy a vásárlás után kapott zsetonjaikkal a kiskőrösi és a kalocsai Tesco üzletekben a „Parkosítás a kiskőrösi Kőrisfa Óvodában” elnevezésű programot támogassák.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS