Egyedi színpadi játék házigazdája és szervezője volt a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum vasárnap délután, a Magyar Kultúra Napja 2023. kiskőrösi programsorozatának harmadik állomásaként – olvasható Kiskőrös város facebook oldalán. 

Kapcsolódó cikk
Petőfi-átiratok dalokban című esttel kezdődött a Magyar Kultúra Napjának programsorozata
Petőfi-átiratok dalokban című esttel kezdődött a Magyar Kultúra Napjának programsorozata
A Petőfi Sándor Művelődési Központban, Petőfi-átiratok dalokban című előadóesttel vette kezdetét január 19-én délután az idei év programsorozata a Magyar Kultúra...
 
„Szabadságharc” címmel Arany János és Petőfi Sándor barátságának két esztendejét jelenítette meg, mint Petőfi, Tóth Péter Lóránt, Radnóti- és Pro Cultura Hungarica-díjas versmondó, és mint Arany (és mindenki más), Kálló Béla, Jászai Mari-díjas színművész.
 
Balról Kálló Béla, jobbról Tóth Péter Lóránt
 
A megjelenteket és az előadókat Dr. Filus Erika, a múzeum igazgatója köszöntötte. A művészek a szabadságharc eseményeit, történelmi hőseit, a helyszíneket a két ismert lírikus kapcsolatán keresztül, szemükkel figyelve, a kor szellemiségét megidézve, költészetükön és életükön átszűrve követték és jelenítették meg.
 
Kapcsolódó cikk
Kiskőrösi Irodalmi kaleidoszkóp
Kiskőrösi Irodalmi kaleidoszkóp
Aki nem jött el lemaradt… Bizton állíthatom, hogy aki nem vett részt a Petőfi Sándor Városi Könyvtár tegnapi – Magyar...
 
 
Január 23-án hétfőn este a kultúra-napi programsorozat fináléjaként 18 órai kezdettel a Kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI nagytermében magyar szerzők műveiből csendül fel majd zenei összeállítás, melyre ezúton is mindenkit szeretettel invitálnak a szervezők.
 
-Hirdetés-

Forrás, fotók: Kiskőrös város facebook oldala 

MEGOSZTÁS
Írta: vira