Ideiglenesen új helyszínre “költöztek” a kiskőrösi János Vitéz Park interaktív játéktér mesepadjai. Nem is akárhova szállították őket, Kiskőrös testvérvárosába, a Romániában található Margittára. Minderről Szedmák Tamás, Kiskőrös alpolgármestere adott hírt közösségi oldalán január 22-én.

,,200 éves a Himnusz!
Ma van a magyar kultúra napja, nemcsak itthon, hanem az egész Kárpát-medencében.
A tegnapi napon Kiskőrös testvérvárosában, Margittán jártunk, ahol a 2023. január 19-22 között megrendezett a Magyar Kultúra Hete című rendezvénysorozat programjain vehettünk részt Demián Zsolt alpolgármester Úr meghívásának köszönhetően.
 
A Petőfi 200 emlékév jegyében, Kiskőrös város-ból is vittünk magunkkal egy nem is kicsi meglepetést: Margittára is elvittük és bemutattuk az októberben átadott kiskőrösi János Vitéz Park interaktív játéktér „mesepadjait” a margittai iskolásoknak, akik kipróbálhatták és lelkesen végig is játszották a letölthető János Vitéz applikáció játékot telefonjukon.
 
A következő 2 hét során az interaktív játéktér mesepadjai Margittán kerülnek elhelyezésre a Horváth János Elméleti Líceum falai között, valamint a Művelődési Ház aulájában, majd visszakerülnek a kiskőrösi János Vitéz Látogatóközpont előtti parkba a turisztikai szezont megelőzően.”
 
 
 
-Hirdetés-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira