Január 25-én, immár második alkalommal, „Téli mesék” címmel Családi Mesedélutánra vártak kicsiket és nagyokat a Batthyány úti és a Szűcsi óvoda óvodapedagógusai. Szentgyörgyi Ibolya, Torgyikné Balogh Noémi és Podobniné Vándor Andrea népmesékkel, Slajkó Anikó zeneszóval készült az alkalomra.

-Hirdetés-

Mesét mondani, mesét hallgatni kicsiknek és nagyoknak csodálatos élmény. MesÉLJÜK a mesét itt az óvodában, és otthon a családokban. A népmesékben olyan egyetemes tudás van, amely minden élethelyzetben erőt ad, megmutatja a helyes utat, akár sűrű erdőben járunk, akár táltos paripán repülünk. Találkozunk segítőkkel, akadályokkal, a jó legyőzi a rosszat, s végül mindenki megkapja a jutalmát. Mesélünk kicsikről, nagyokról, bátrakról, esendőkről, furfangosokról, szeretetről, kívánságokról, a bennünk élő mesehősökről.

Szentgyörgyi Ibolya tavaly végzett Népmesekincstár foglalkozásvezető mesepedagógusként. Így született ősszel az ötlet, hogy megrendezzük az Anyanyelvi munkacsoport tagjaival a Családi Mesedélutánt. A szeptemberi első alkalom olyan jól sikerült, hogy ezt a rendezvényt hagyománnyá tettük óvodánk életében, és évszakonként visszatérő programként színesítjük vele az óvodai életet. Nagyon örültünk, hogy programunkhoz csatlakoztak az energiaválság miatt hozzánk költözött Szűcsi óvoda óvó nénijei és gyermekei szüleikkel együtt.

Köszönjük a segítséget Torgyikné Balogh Noéminek, Slajkó Anikónak, Dicsa Reginának, Hegedűsné Kaposvári Editnek, Markó Szilárdnénak, Weinhardt Krisztinának, Répásiné Lovász Mártának, és az előkészületekben nyújtott munkát Tóthné Szabó Juditnak és Bobek Brigittának..

A szöveget készítette: Szentgyörgyi Ibolya és Podobniné Vándor Andrea
Fotók: Batthyány ovi 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira