2023. január 29-én vasárnap délelőtt edzőmérkőzésen fogadta az Akasztó a szomszédvári Kiskőröst. A Kiskőrösben több, míg az Akasztóban kevesebb változás történt eddig a télen. Mindkét csapatban több fiatal ifjúsági játékos is szerepet kapott.

-Hirdetés-

A találkozó hazai rohamokkal indult. Az első fél órában több gólt is szerezhettek volna az akasztóiak. Már a 4. percben a kapuba találtak, azonban Boldizsár Csaba gólját a játékvezető nem adta meg. Majd Bajusz Patrik nagy ziccerben lőtt mellé öt perccel később. A 20. percben Szabó Zsolt szép egyéni akciója után találta el a jobb kapufát. A 25. percben érett góllá a hazai fölény. Az egyik fiatal játékos Szabó Ákos lőtt a kiskőrösi kapuba 1-0. A 32. percben Vincze Dezső jó huszonöt méterről eleresztett lövése csattant a felső lécen. A 35. percben az első valamirevaló lehetőségét gólra váltotta a vendégcsapat. Egy bal oldali szöglet után Eugene Salami fejelt a hazai hálóba 1-1. A játékrész végén Petrovics Kevin is gólt szerzett mellyel 1-2-re módosította az állást.

A második félidő elején többször is nagyot kellett védenie a hazaiak fiatal kapusának Szabó Márknak, aki a második félidőben védett a mérkőzésen és jó teljesítményt is nyújtott. A vendég akciók után előbb hazai részről Bajusz hagyott ki egy nagy ziccert, majd a 70. percben Szabó Zsolt passza után Palla Lajos egyenlített 2-2. Ezek után viszont kezdett kijönni a hazaiakon, hogy szombaton is edzőmeccset játszottak és a vendég Kiskőrös még három gólt szerzett sorrendben: Rohoska Macell, Nagy Attila és Pekker Roland személyében.

A találkozó mindkét csapat számára jól szolgálta a felkészülést.

Az Akasztó jövő héten újabb két edzőmérkőzést játszik. Szombaton a Dömsöddel, míg vasárnap a Kelebiával. A Kiskőrös pedig Kecelre látogat majd.

Akasztó FC – Kiskőrösi LC 2-5

Akasztó FC: Németh Zs., Szrenkó A., Vincze, Márki, Szabó Á., Molnár, Kerekes, Boldizsár, Palla, Bajusz, Szabó Zs. cserék volt: Kovács T., Bányai, Kósa B., Szabó M.

Kiskőrösi LC: Tóth Z., Agócs, Andó, Pekker, Nagy A., Tóth Á., Budai, Petrovics, Salami, Torgyik, Rohoska cserék voltak: Pszota, Amin

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC:

– Az első harminc percben voltunk frissek, mivel tegnap is edzőmérkőzést játszottunk. -szinte ugyanezzel a kerettel-. Annyi volt, hogy Boldizsár Csaba és Vincze Dezső tegnap nem tudott részt venni a felkészülési meccsen, így ők frissebbek voltak. Látszott a 30. perc után, hogy kezdünk elkopni. A héten edzettünk becsülettel a srácok folyamatosan kapják a terhelést, és lesz még a hétvégén két edzőmeccs, aztán jövő héten még kettő. Ezeket a terhelés miatt csinálom, hogy kapják meg a játékosok a megfelelő terhelést. Persze szombaton, ha játszik egy csapat, mérkőzést az vasárnap nem tud úgy koncentrálni. De viszont a rengeteg egyéni hibával nem vagyok elégedett. Ha fáradtabbak vagyunk, akkor keressük az egyszerűt. Még most is úgy látszik az edzőmeccsek és a bajnokság alapján is, hogy nekünk nagyon sok ziccer kell, hogy gólt tudjunk szerezni. De azt látom, és nagyon örülök annak, hogy fiataljaink nagyon jól beleszállnak a játékba. Jól fejlődnek. Szabó Ákos két gólt rúgott. Szrenkó Attila és Kósa Balázs egyre jobban kezdenek játszani. A kapuban Szabó Márk szenzációs. Úgy gondolom, hogy a fiataljainkkal kiegészülve jó kis csapatot fogunk alkotni. A csapatban annyi változás van, hogy Dobosi Zsolti abbahagyta a futballt. Szabó Szabolcs (KisSzaszi) továbbra is sérült, Juhász Tamás pedig nem vállalja már. Az előbb említett fiatalokat szeretném beépíteni a csapatba. Akasztói kötődésűek, Akasztón nőttek fel, kiskoruk óta itt fociznak. Nem szabad ezt a fiatal generációt elengedni. Mivel én úgy gondolom, hogy minden csapatnál a helyi játékos már nagy kincs. Sajnos manapság a helyi labdarúgókat úgy kell vadászni, de szerencsére ők még szeretnének megye egyben futballozni. És ez a lényeg. Itt vannak az edzéseken és szépen dolgoznak.

Kovács László – Kiskőrösi LC:

– A csapatunkból heten távoztak. Ebből vannak érthető és érthetetlen távozók is. A vezetőség úgy döntött, hogy inkább a fiatalítás és a helyi játékosok irányába megyünk el. Ez által létszámban egy picit kevesebben leszünk, de ezt lelkesedésben én úgy gondolom kompenzálni fogjuk. Az ifjúsági csapatból érkeznek fel játékosaink, még nem tudjuk pontosan mennyi. A mai meccsen is bizonyítottak a fiatalok. Bár ugye tudjuk, hogy az eredmény nem fontos egy ilyen felkészülési találkozón. És tudjuk, hogy az Akasztón szombaton is játszott edzőmeccset. Ahhoz képest, hogy labdás edzésünk még nem nagyon volt. Inkább az erőnlétre mentünk eddig. Van olyan játékosunk, aki fél éve nem játszott. Ahhoz képest jó teljesítményt nyújtottunk. Az első harminc percben jobban játszott az Akasztó. Ebből is látszik, hogy nem szabad az eredményt nézni. Valószínű nekik annyira volt erő és a második félidőben már belefáradtak a meccsbe. Mindkét csapat felkészülését jól szolgálta a találkozó. Kirívó szabálytalanság nem volt. Jó játékvezetés mellett, egy jó edzőmérkőzést játszott a két csapat. A távozókat említeném még meg. Hajnal Gábor Németországba ment ki dolgozni. Tóth Márk alacsonyabb osztályú csapatba távozott szintén munkahelyi elfoglaltság miatt. Szedmák Roland Dunaföldvárba igazolt, ott NB célokat tűztek ki. Teljesen indokolt a távozása. Pintyi Roland Kecelbe igazolt, míg Vajda Brendon, Mihály Dávid és Dunai Rudolf Hartára mentek. Végül maradt ez a felállás a csapat élén én, illetve Mokrickij Viktor vállaltuk ezt a fél évet. Továbbá Füleki Antal is be fog segíteni nekünk, amikor ideje engedi.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS