Felejthető őszi szezonon van túl a megyei I. osztályban szerepelő Kiskőrösi LC labdarúgó csapata. Az együttes elkezdte téli felkészülését, melynek úgy vágtak neki, hogy a 11. helyen állnak 15 ponttal a bajnokságban.

-Hirdetés-

A csapatnál télen kialakult helyzetről Somlyai Péter a Kiskőrösi LC alelnöke elmondta, hogy a megyei I. osztályú gárdát felkészítő szakmai stábban és a játékoskeretben is történt több változás. Az együttes téli felkészítéséért és a tavaszi szerepléséért egy háromtagú szakmai stáb felel, melyet az ősszel az utánpótlásban dolgozó Füleki Antal, Mokrickij Viktor és a kapusokkal foglalkozó Kovács László alkot. A csapat a bajnoki rajtig heti három edzéssel és a hétvégi napokon egy felkészülési találkozóval próbál minél jobb formába kerülni a márciusi rajtig. Megemlítette, hogy a tél során öt játékos jelentette be távozási szándékát Pintyi Roland, Mihály Dávid, Dunai Rudolf, Vajda Brendon és Szedmák Roland személyében. A következő félévben külföldi munkavállalás miatt nem tud a csapat rendelkezésére állni Hajnal Gábor, valamint Karf Alex márciusban sérvműtéten esik át, így rájuk sem számíthatnak a tavaszi szezonban.

A klub vezetése dolgozik azon, hogy játékos létszám tekintetében megerősödjön az együttes, de most elsősorban az ifjúsági játékosoknak szeretnék megadni a lehetőséget. Az elképzelés az, hogy nyárig kialakuljon egy olyan kiskőrösiekből vagy a városhoz kötődő játékosokból álló gerince a csapatnak, akik a következő szezonban már meghatározói lehetnek a megyei I. osztályú gárdának. Az alelnök beszélt arról is, hogy a lőtér melletti „C” pálya új gyepszőnyeget kapott és automata öntözőberendezés lett ott kiépítve még decemberben, de a játéktér kímélése miatt még nincs teljes mértékben használva. Jelenleg a klub csapatai a műfüves pályán tudnak edzeni, valamint köszönettel tartoznak a Bem, és a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának, hogy különböző utánpótlás gárdáik a tornacsarnokaiban készülhetnek a tél során. A center pályán most folynak a munkálatok, hogy a gyepszőnyeg megújuljon. A talajelőkészítés fázisa folyik jelenleg és az automata öntözőberendezés kiépítése kezdődik el hamarosan. A tervek szerint az új gyepszőnyeg leterítését követően áprilisban már lehet majd használni bajnoki mérkőzésekre a pályát. A gyepszőnyeg kímélése érdekében a tervek között szerepel, hogy megye I-es felnőtt csapat mérkőzéseinek kivételével a többi találkozót a „C” pályán vagy a Szabadidő Parkban játszanák le. Arra is készülnek a klubnál, hogy a felnőtt bajnoki mérkőzéseket a center pálya használatba vételéig majd valamelyik szomszédos település pályáján játszák le, az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat már megkezdték, de konkrét megállapodás még nem született.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS