Markó Ferenc 1948. május 30-án született földműves család gyermekeként Csengődön, az általános iskolát is itt végezte. Római katolikus neveltetésben részesült.

1966-ban érettségizett Budapesten a Vasútgépészeti Technikumban, ezután a MÁV gyakornokaként dolgozott.

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

A sorkatonai szolgálatot a kiskőrösi tüzérezred állományában teljesítette.

1969-ben nősült meg, házasságukból két fiuk született, majd kettő leány és kettő fiú unokájuk. Szabadidejét családi körben töltötte.

1969-ben telepedett le Kiskőrösre, a Vegyesipari Vállalatnál helyezkedett el diszpécserként, majd jogutódjánál, az IGV-nél művezetőként volt alkalmazásban.

1975-ben mestervizsgát tett, és nyugdíjba vonulásáig vállalkozói tevékenységet folytatott. Tevékenysége során vasipari termékeket készített.

A KIOSZ kiskőrösi alapszervezetében vezetőségi tag lett, a Bács-Kiskun megyei KIOSZ szervezeténél az ellenőrző bizottság alelnökének választották meg.

Nyolc évig a Kiskőrös Város Önkormányzata Költségvetési, Városfejlesztési és Mezőgazdasági Bizottsága tagjaként dolgozott.

2014 októberétől választott önkormányzati képviselőként tevékenykedett, mint a Pénzügyi Bizottság tagja.

Fő érdeklődési köre a történelem, a magyarság történelme, a sport, elsősorban a labdajátékok, küzdősportok, technikai sportok, valamint a szőlészet-borászat volt.
Nyugdíjazása mellett szőlőműveléssel foglalkozott, mint őstermelő.

Markó Ferenc életének 74. évében, 2023. február 02-án elhunyt.

Temetési szertartására 2023. február 11. napján (szombaton) 15.00 órakor kerül sor a kiskőrösi Katolikus Temetőben.

Együttérzésünket, őszinte részvétünket fejezzük ki a gyászoló család számára:
VIRA.HU szerkesztősége

MEGOSZTÁS
Írta: vira