A hetedik alkalommal megrendezett Városi Disznótor az idei évben is nagy érdeklődés mellett zajlott le. Az eseményre február 4-én várták az érdeklődőket, amikor a Pátria épülete előtti részen a Pozsonyi utca elejénél disznó perzseléssel kezdődött a nap.

A hagyományápoló program szervezője a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület és Kiskőrös Város Önkormányzata volt. A disznótoros ételek elkészítéséhez két malacot vágtak le, amelyek egyenként 220-230 kg körüliek voltak.

-Hirdetés-

A reggeli órákban hagymás sültvér készült, majd a hús feldolgozásához láttak hozzá a segítők. Délidőben az érdeklődők már vásárolhattak hurkát, kolbászt, sülthúst és töltött káposztát is. Mindeközben a városi disznótorra látogatók bepillantást nyerhettek a hagyományos disznóvágás fázisaiba, végig kísérhették a húsáru feldolgozásának teljes menetét.

A program 18 órakor a művelődési központban folytatódott, ahol a hagyományos disznótoros vacsora került megrendezésre. A vacsorára teltházat jelentő 220 vendég jött el, de az érdeklődés ennél jóval nagyobb volt. Az est során a disznótoros menüben szerepelt a leves, sült hús, kolbász, hurka, töltött káposzta és a hájas sütemény, a jó hangulathoz pedig a zenét a Szamba Zenekar szolgáltatta.

Fotók: Filus Tibor, Györk Ernő

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (135 db kép)
MEGOSZTÁS