A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban szereplő Kiskőrösi NKSZSE gárdája az idei év első bajnoki mérkőzését játszotta le február 11-én hazai környezetben. A kiskőrösi együttes a Kiskunmajsai KC gárdáját fogadta, akik ellen szerették volna folytatni jó őszi szereplésüket.

-Hirdetés-

A kiskőrösi együttes sok hibával játszva kapott ki 21-18-ra (7-10) úgy, hogy szinte végig a vendégek vezettek: Boldizsár – Csepregi 2, Mokos 1, Fazekas 3, Kovrig-Szabó 1, Márki 4, Kornóczi. Csere: Kollár 1, László, Lucza, Schiszler 2, Varga A. 3, Zsubori 1. A találkozó elején nagyon kevés gól született és 2-2 után több percen át nem találtak kapuba a csapatok, így negyed órányi játék után mindössze négy gól született a mérkőzésen.

A hosszú gólcsendet egy kiskőrösi találat szakította meg (3-2), melyet követően átvették a vezetést a kiskunmajsaiak és már négy találattal is vezettek (6-10). A szünet után jól kezdett a hazai gárda és 13-14-nél közel álltak az egyenlítéshez, de ekkor kettős emberhátrányba kerültek, ami után 13-17-re alakult a mérkőzés állása. Az egész találkozóra jellemző volt, hogy a kiskőrösiek nagyon sok hibával játszottak támadásban, kimaradtak a helyzetek, eladott labdák voltak, ami mellett Csepregi Judit, Márki Éva és Schiszler Hanna is hétméterest hibázott, melyek nagyon hiányoztak a végelszámolásban.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-Jól ismertük az ellenfelet és tudtuk, hogy milyen taktikával lehetnénk eredményesek. A védekezésünkkel nem volt nagy baj, de lehettünk volna határozottabbak hátul, azonban a kapott gólok száma nem mondható soknak. A támadásainkkal voltam komolyabb gondok, amely során látszott a csapaton az idény eleji forma. A döntő pillanatokban kihagytuk a helyzeteinket vagy emberhátrányba kerültünk, amiből az ellenfelünk jött ki jobban. Ez egy olyan mérkőzés volt, amikor a szerencse is elpártolt tőlünk és ha karácsonyig játszunk, akkor sem tudtuk volna megnyerni. Mindezek mellett a négy hétméteresünkből hármat kihagytunk és ilyen hibaszázalékkal egy szoros találkozón nem lehet nyerni. Úgy gondolom, hogy ennél jobb teljesítményre vagyunk képesek, sok az egyforma képességű csapat és amennyiben a valós tudásunknak megfelelő teljesítményt nyújtunk, akkor még a végére akár a dobogóra is odaérhetünk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS