Petőfi Sándor születésének 200. Évfordulójára Petőfi 200 felirattal elkészült egy évfordulós turista érem, amit Kiskőrösön, a költő szülővárosában adtak át február 8-án. 
A Petőfi Sándor arcképét ábrázoló új, jubileumi turista érem

A turista érmék szülőhazája a Cseh Köztársaság. Az első fából faragott korongok 1997-ben látták meg a napvilágot. A Turista Érmék rendszere hosszú fejlődés során alakult ki. Kezdetben csak néhány Érem került a kiválasztott boltokba, ma már csak Csehországban ezernél is több sorszámozott korong kapható, melyekhez nyomtatott turistatérkép és motivációs gyűjtőjáték is kapcsolódik. Magyarországon összesen 440 érem van. Kiskőrösön a Szlovák Tájházban, valamint a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban található. 

A Turista Érem kerek, fából faragott, kiégetett korong. Kedves, ízléses emléktárgy, de több is annál: érem, amely azt bizonyítja, hogy Ön személyesen is meglátogatta Magyarország valamely gyönyörű vidékét.

Turista Érméket kizárólag az adott idegenforgalmi látványosságnál lehet megvásárolni, máshol nem kaphatók.

A sorszámmal ellátott érmék megtalálhatók a termálfürdőkben, a nagyobb folyók, tavak mellett, a várak, kastélyok, múzeumok pénztáraiban, a történelmi városok információs központjaiban, a környezeti és épített emlékek, nemzeti parkok, látogatható barlangok, állatkertek és számos egyéb turisztikailag érdekes hely környékén.

Turista Érmék az évente aktualizált térképpel karöltve nagyszerű kiindulópontot jelentenek az ország gyönyörű látnivalóinak felfedezéséhez. A Turista Érmék rendszere folyamatosan bővül.

A Turista Érmék rövid idő alatt rendkívül kedveltté váltak a kirándulók körében és számos európai országban megjelentek.

A Turista Érmékhez egy speciális gyűjtőjáték is kapcsolódik – további információkat a honlapon találhat.

Turista Érmék valamennyi magyarországi értékesítőhelyen egységesen 800 Ft áron kaphatók.

A Turista Érem megnevezés és az érmék formája szerzői jogi védelmet élvez – olvasható a https://www.turista-erem.hu oldalon. 

-Hirdetés-

„A turista érem egy különleges szuvenír, ami egy helyre csábítja a turistákat, hiszen a Petőfi érmeket például csak Kiskőrösön lehet megvenni” – nyilatkozta Iva Ersilová, a Turista Érem Magyarország tulajdonosa a Kiskőrös TV-nek. 

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára egy újabb érem készült el, amit a Turista Érem Magyarország delegációja hozott el február 8-án Kiskőrösre. A Petőfi emlékére elkészült új, sorszámozott jubileumi turista érem Kiskőrösön is megvásárolható. 

A Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum szuvenír kínálata
Kapcsolódó cikk
Az elmúlt három hónapban több mint 2000 látogatója volt a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumnak
Az elmúlt három hónapban több mint 2000 látogatója volt a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumnak
A 2022-es év mozgalmas időszak volt a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum életében. A felújítások folyamata a Szlovák Tájházzal vette kezdetét....

Forrás: Kiskőrös TV 

MEGOSZTÁS