A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola alsó tagozatos osztályaiban – a pandémiás helyzet óta –  a farsangi mulatság osztálykeretek között zajlik. Ez az időszak a farsangi hagyományok megtartásáról szól.

Maska Lászlóné, a jelenlegi 4.c osztály osztályfőnöke mesélt részletesen arról, mi történt ezekben a hetekben a tantermekben.

-Hirdetés-

A tanórákon a farsang jegyében tevékenykedtek a gyerekek. Felelevenítették, megjelenítették a népszokásokat. Vizuális nevelés órán a mohácsi busójárás jegyében karneváli dekorációt, jelmezeket, maszkokat készítettek. Magyarórán verset tanultak, matematikaórán pedig a szöveges feladat témája volt aktuális. A farsangi fánk receptje szolgált a műveletek alapjául. A logikai készségek, a kommunikációs és gondolkodási képességek fejlesztése érdekében izgalmas kvízjátékokon vettek részt, közösen keresztrejtvényt szerkesztettek. Az osztálytanítók sokféle játékkal készültek a táncos délutánra.

Maska Lászlóné, a 4.c-s lányok körében

Minden osztályban ez a mulatozás, közös móka volt a legkedvesebb programpontja a témahétnek. Tankönyvek helyett a szülők által készített finomságoktól roskadoztak az iskolapadok. Frissen sült fánkok illata szállt a vidám, színes díszekkel teli folyosókon.

Természetesen a leggyakoribb jelmezek idén is a szuperhősök, hercegnők és a mainstream sorozatok szereplői voltak. Mivel egy teljes héten át tartott a program, talán a telet is sikerült elűzni a Bemes diákoknak.

A képeket az osztályfőnökök és a cikk szerzője készítették.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (131 db kép)
MEGOSZTÁS