A Kiskőrösi NKSZSE utánpótlás csapatai közül a serdülő lányok az Országos Serdülő Kézilabda Bajnokság III. osztályában szerepelnek. A fiatalok a tavaszi szezon első mérkőzését játszották le február 15-én, amikor hazai környezetben léptek pályára.

 

-Hirdetés-

Az együttes a bajnokság első tavaszi fordulójában a KESI (Kecskeméti Sportiskola) ellen lépett pályára, amely csapatot 41-35 (16-13) arányban győzték le. Madácsi – Ilia 3, Fazekas 15, Csóka 2, Németh I. 5, Karf 6, Kiss K. 1. Csere: Csatlós (k), Baticz 4, Csenki 1, Kálmán 2, Pálinkás, Vida 2, Andrási. A találkozó elején a vendég fiatalok kezdtek jobban és vezettek 1-2 góllal.

A kiskőrösiek a 9. percben egyenlítettek (7-7), majd négy gólt szereztek zsinórban (13-9), amely előny meghatározta a találkozó további alakulását. A második félidőben a helyzetek alapján akár kétszámjegyű különbség is lehetett volna a kiskőrösiek javára, a sok kihagyott helyzet miatt azonban „csak” 6 góllal nyertek és a győzelemnek köszönhetően továbbra is versenyben vannak a dobogós helyekért.

Markó-Czérna Bianka – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

– Nehezen lendültünk játékba a mai napon, de az első félidőben már megtaláltuk azokat az elemeket, amelyet alkalmazva sikeresek tudtunk lenni. A kecskemétiekkel ősszel már játszottunk egy mérkőzést, akkor tudtunk nyerni, de mostanra jelentősen átalakult a keretük, így mérkőzés közben ismerhettük meg a játékukat. A vendégeknél volt két gólerős játékos, akikre végig oda kellett figyelnünk és ezt a feladatot jól oldottuk meg. Ki kell emelnem, hogy serdülő korú játékosaink játszanak az ifjúsági gárdában is, ahol rutint, tapasztalatot tudnak szerezni és a saját korosztályukban ezt jól kamatoztatják. Voltak a csapatban olyan játékosok, akik betegség miatt nem tudtak az elmúlt időszakban megfelelően készülni, így a második félidőre kicsit elfáradtak és emiatt volt több kihagyott nagy helyzetünk. Amennyiben odafigyelünk, megfelelően készülünk a mérkőzésekre, akkor úgy gondolom, hogy a dobogó bármelyik fokának elérésére esélyünk lesz az idei szezonban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS