A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapatai közül az U16-os gárda az országos korosztályos bajnokság küzdelmeinek II. osztályában a keleti csoportban szerepel. Az együttes február 16-án hazai környezetben lépett pályára, amikor a Diósgyőri VTK együttesét fogadták.

-Hirdetés-

A kiskőrösi fiatalok jó játékkal győzték le 28-22-re (14-11) a diósgyőrieket: Szabó A. – Grausza 1, Döme 8, Dicsa 5, Erdélyi 1, Harangozó 6, Fábián 3. Csere: Fülöp (k), Kovács I. (k), Vári 1, Megyeri 3, Gombár, Czeglédi. A bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában kiváló teljesítményt nyújtottak a hazai fiatalok.

A 10 csapatos küzdelemsorozatban nincsenek könnyű ellenfelek így egy végig koncentrált játék kellett a sikerhez. A hazai fiatalok a jó védekezésnek és kapusteljesítménynek köszönhetően tettek szert háromgólos előnyre az első félidőben (14-11). A szünet után több jó egyéni teljesítmény mellett csapatként is kiválóan küzdöttek a kiskőrösiek és ennek volt köszönhető, hogy a végére magabiztos győzelmet arattak.

Harangozó Péter – Kiskőrösi KSK edzője:

– Mostani ellenfelünktől az őszi szezonban kikaptunk, mely vereségért sikerült visszavágnunk. Ez az utánpótlás csapat már február elején bajnoki mérkőzést játszott és most vagyunk túl a negyedik idei találkozónkon. A mai szép győzelemben nagy szerepe volt a kapuban kiváló teljesítményt nyújtó Szabó Attilának és a húzóembereknek, mint Döme Csanád, Dicsa Márk vagy Harangozó Andor, akik hozták a tőlük elvárható jó játékot. Meg kell dicsérni a szélsőink játékát, a jó helyzetkihasználásáért Fábián Rolandot, mellette a több poszton is játszó Megyeri Ádám gólokat tudott szerezni, a végén pedig még Vári Zsombor is a kapuba talált, de ki kell emelnem Erdélyi Attila védekezésben nyújtott teljesítményét is. Próbáltam mindenkinek lehetőséget adni, hogy egy győztes mérkőzésen tudjanak a fiúk feltöltődni, önbizalmat szerezni. Hoztuk azokat a játékelemeket, amelyeket az edzéseken rendszeresen gyakorlunk. Igazi csapatmunka volt a mai győzelem, amely során mindenki hozzátette a magáét és így tudtunk nyerni egy nagyon felkészült, jó ellenféllel szemben. Az alapszakaszból még van hátra egy találkozónk, amikor a nyíregyházi fiatalok ellen lépünk pályára majd hazai környezetben. A csapat nagyon jó közösséget alkot és megfelelően motivált is, így bizakodó vagyok, hogy az alapszakasz után majd az alsóházi rájátszásban tudunk szép sikereket elérni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS