A Kiskőrösi Óvodák Erdőtelki tagóvodája is farsangi kavalkáddal űzte el a telet február 15-én.

Vicces táncos vetélkedőkkel és ötletes jelmezekkel farsangoltak Erdőtelken. A Kiskőrösi Óvodák Erdőtelki Óvodájában minden év februárjában megrendezik a farsangi vigasságot. Különösen várt esemény a gyermekek életében ez az időszak, mely vízkereszttől hamvazószerdáig tart.

-Hirdetés-

A néphagyományok az óvodai nevelési programunk egyik kiemelt célja, mely áthatja a nevelés egészét és a gyermekek tevékenységeit. A heti tevékenységek mind a farsang témáját ölelték fel és a farsangot megelőző előkészületekben is mindannyian igyekeztek részt venni. Közösen barkácsoltak dekorációt, majd díszítették a csoportszobát és az öltözőt. A gyerekek változatos technikákkal ismerkedtek, sok szép álarcot, bohócot készítettek. Beszélgettek a farsangi népszokásokról, hagyományokról, a télűző ünnepről. Több héten keresztül készültek énekekkel, versekkel, a hangoskodás, a mulatozás, a télűzés fontos mozzanatai sok új élménnyel gazdagították mindennapjaikat.

A farsang igazán jó hangulatban telt

A farsang reggelén sorra gyülekeztek a jelmezbe öltözött csöppségek, volt közöttük hercegnő, méhecske, katica, Batman, favágó, vadász, szakács, Elzák, cicák és pókemberek sokasága. Az ötletes jelmezek, igazán mesés világba repítették viselőiket ezen a szép farsangi délelőttön, amely a gyermeknek biztosan emlékezetes marad.

A nagycsoportosok kora reggel Dr. Bozi Róbert állatorvosi rendelőjében kezdték a napot, mint állatbarát óvodások, majd siettek vissza a várva várt ünneplésre.

Kapcsolódó cikk
Dr. Bozi Róbert állatorvosnál tettek látogatást az Erdőtelki tagóvoda nagycsoportosai
Dr. Bozi Róbert állatorvosnál tettek látogatást az Erdőtelki tagóvoda nagycsoportosai
A Kiskőrösi Óvodák Erdőtelki tagóvodájának nagycsoportosai Dr. Bozi Róbert állatorvos rendelőjében tettek látogatást ma délelőtt, Tamás Szilvia óvónő és két...

A szülőket és a gyerekeket Tamás Szilvia, a perzsa macska, óvodavezető köszöntötte a többi macskapajtás kolléganővel közösen, akik a Tündér Szolgálat új kóbor, befogadó jelöltekre váró cicái lettek, majd kezdetét vették a programok: a pódiumon való bemutatkozás, ahol mindenki bemutathatta jelmezét, ügyességi táncos játékok, versengések, melyek színesítették a gyerekek délelőttjét. Nem mellesleg ezek a tevékenységek sokoldalúan fejlesztik képességeiket. 

A pedagógusok is beöltöztek

Az óvodások idén is jelmezbe öltözve, a csoportszobában farsangoltak – a régi hagyományok szerint szüleikkel, míg az öltözőben a szülők által hozott finomságokból, szendvicsekből, süteményekből és az elmaradhatatlan nagymamák által sütött farsangi fánkból közösen fogyaszthattak. Jó kedvet és vidámságot hozva, dél körül egy jó hangulattal ért véget farsangi mulatságuk.

„Fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő nemzedék is legyen tisztában népe múltjával, kultúrájával, szokásaival, legalapvetőbb emberi értékeivel. Régen nem volt szükség „tanítóra” ahhoz, hogy a gyermekek megtanuljanak táncolni, énekelni, hagyományaikat megismerni, mert egyszerűen belenevelődtek ebbe az életformába. Napjainkban ezen értékek közvetítése elsősorban a mi feladatunk (is), akinek már az óvodás korú gyermekek életében le kell raknia az alapköveket, majd építkeznie kell egész életükben rá. Fontos, hogy már ebben a korban elültessük népünk, szülőföldünk szeretetét, hiszen szeretni csak azt tudjuk, amit ismerünk is” – Tamás Szilvia óvodavezető. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS
Avatar photo
Írta: Tóth Reni