Három év után újra februárban, a hagyományos módon rendezte meg jótékonysági szülők-nevelők bálját a KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium. A témát – a népszerű televíziós műsor – a Sztárban sztár adta. Ennek jegyében díszítették arany és ezüst csillagok, villódzó neonfények a tornaterem falát, az asztalokon lévő mécseseket. Így született meg a szülők és pedagógusok közös műsora is.

-Hirdetés-

Az estét Szentgyörgyiné Szlovák Mária, az intézmény igazgatója nyitotta meg. Először köszöntötte a megjelent egyházi és világi vezetőket, szülőket, pedagógusokat, zenészeket és az étkeztetésben résztvevő dolgozókat.

Opauszki Gáborné, az SZMK vezetője és Szentgyörgyiné Szlovák Mária, igazgató köszönti a vendégeket

Elmondta, hogy a bál a közösségépítő erején kívül különleges bevételi forrása a gimnáziumnak. Minden alkalommal a diákok programjaira fordítják a befolyt összeget. Ebben az évben részben ismét a végzős évfolyam vajtai, lelkigyakorlatos hétvégéjére. A tanulók egyenkénti részvételi díjaiból hatezer forintot vállal át a szülői munkaközösség.

Az igazgató megköszönte személy szerint Opauszki Gábornénak, az SZMK vezetőjének, hogy időt és energiát nem sajnálva dolgozott azon, hogy méltó környezetben, önfeledten ünnepelhessenek a vendégek. Kiemelte még Fábiánné Vékony Andrea munkáját, aki idén is megálmodta a dekorációt, illetve a szülők közül azokat – Dr. Németh Mariann, Fődi Jánosné Török Tímea, Mlinkó Erzsébet Petróczi Gáborné Andrea, és– akik gyermekük középiskolai tanulmányainak évei alatt végig meghatározó szerepet vállaltak e bálak előkészítő, és háttérmunkájában.

A köszöntők után Arató Lóránd, a gimnázium iskolalelkésze vezette az imádságot.

A Sztárban sztár műsor szereplői

A svédasztalos vacsorát a Fürtős Vendéglő, a kiváló hangulatot teremtő zenét pedig a Szamba zenekar szolgáltatta.

A vacsora után következett a zenés-táncos produkció. A koreográfiát Dulai György álmodta meg és tanította be. A Sztárban sztár műsor alapján „Till Attilával” és a négy illusztris zsűritag bemutatásával indult a majd félórás, spontaneitással, nagy nevetésekkel teli, nyitó- és finálétánccal keretet kapó műsor. A hazai és a külföldi zeneipar nyolc ismert képviselőjét varázsolták a színpadra a szereplők. A zsűri pedig hol „könnyek”, hol csipkelődő megjegyzések között értékelte a fellépőket. A zárótánc után a közönség tagjait felkérve folytatódott a fergeteges buli. Hajnalban került sor a több, mint hétszáz tombola kisorsolására.

A vendégek örömmel fotózkodtak a boltív alatt

A bálra a téli szünet után óriási csapatmunkával kezdtek készülni szülők, pedagógusok, régi és új támogatók egyaránt. A dekoráció-készítő délutánoktól, a műsorra gyakorlástól, tombolatárgyak gyűjtésétől, egészen a pakolásig, a díszítésig, az esemény érdekében történő sok-sok telefonálásig.

A támogatók listája oly végeérhetetlen, hogy bőven meghaladja cikkünk kereteit. De a szervezők a támogatók tiszteletének jeléül, hamarosan közzéteszik a gimnázium közösségi oldalán. Azonban ezúton is szívből köszönik mindenkinek, aki csak egyetlen lépést is tett azért, hogy az este ilyen különleges élmény lehessen mindenki számára.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (271 db kép)
MEGOSZTÁS