A Gyöngyház Kulturális Központ Soltvadkert a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL törvény 94. § (3) bekezdésében, a kulturális intézményben foglalkoztatottak munkaköreiről és foglalkoztatási követelményeiről, valamint egyes kulturális tárgyú rendeletek módosításáról szóló 39/2020.(X.30.) EMMI rendeletben foglaltak alapján pályázatot hirdet szakirányú mesterfokozatú szakképzettségű, közművelődési szakember munkakör betöltésére.

-Hirdetés-

A munkáltató, a munkavégzés helye: Gyöngyház Kulturális Központ és Könyvtár 6230 Soltvadkert, Kossuth Lajos utca 10., valamint az intézmény vezetésével és működtetésével kapcsolatos feladatellátáshoz kötődő telephelyek.

Az ellátandó munkakör: közművelődési szakember (vezető állású munkavállaló)

A munkaviszony időtartama: négy hónap próbaidőt követően határozatlan idejű MT. szerinti munkaviszony.

A foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő (heti 40 óra)

A munkakörhöz tartozó lényeges feladatok:

Az intézmény alapító okiratában foglalt, valamint a fenntartó és az intézményvezető által meghatározott közművelődési célok, programok, feladatok ellátása a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvényben foglaltak és a munkaköri leírás alapján.

A település és a Gyöngyház Kulturális Központ kulturális programkínálatának kialakításában, megvalósításában, kommunikációjának formálásában, marketing tevékenységének minél hatékonyabbá válásában, a látogatottság, a helyi közösségek számának növelésében, munkájuk segítésében, az intézményi munkatervek, beszámolók, belső szabályzatok, tervek elkészítésében, az intézmény működését érintő pályázatok előkészítésében, beszámolók összeállításában, programok lebonyolításában történő aktív tevékenység, együttműködés.

A közművelődési szakember feladata és felelőssége: Az önkormányzat által meghatározott költségvetési támogatás keretei között az intézmény alapító okiratában, alapdokumentumaiban és a működést meghatározó jogszabályokban meghatározott tevékenységek szakszerű, jogszerű tervezése, szervezése, ellátása, az intézmény szakmai munkájának koordinálása, ellenőrzése, költséghatékony működtetése.

Munkabér és juttatások: A munkabér megállapítása a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény vonatkozó rendelkezéseire figyelemmel a felek megegyezése alapján történik.

Pályázati feltételek:

  • Felsőfokú végzettség, szakirányú mesterfokozatú szakképzettség)
  • előírt végzettségnek megfelelő feladatkörben szerzett, legalább 5 év szakmai tapasztalat,
  • magyar állampolgárság, cselekvőképesség, büntetlen előélet, és annak igazolása, hogy a pályázó nem áll a tevékenység folytatását kizáró foglalkoztatásától eltiltás hatálya alatt,
  • vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatásának vállalása,
  • kiemelkedő szakmai, vagy szakirányú tudományos tevékenység végzése.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent: közművelődési területen eltöltött vezetői gyakorlat

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

  • fényképes, részletes szakmai önéletrajz,
  • az intézmény szakmai munkájára vonatkozó, rövid helyzetelemzésre épülő, elképzeléseket is tartalmazó, kézzel írott motivációs levél
  • 3 hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány, ami igazolja a büntetlen előélet mellett, hogy a pályázó nem áll az intézményben végezhető tevékenység folytatását kizáró foglalkoztatástól eltiltás hatálya alatt / Csak munkába állást megelőzően szükséges.
  • iskolai végzettséget, szakképzettséget, legalább 5 év szakmai tapasztalatot, (ha van, nyelvismeretet) igazoló okiratok másolata,
  • nyilatkozat arról, hogy a pályázó a személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul, az elbírálásban résztvevők az álláspályázatra beadott anyagát megismerhetik; hozzájárul teljes pályázati anyagának sokszorosításához, elbírálásban résztvevők számára történő továbbításához,
  • nyilatkozat, hogy a jogszabályban előírt vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének eleget tesz,

A pályázati kiírással kapcsolatban további információt Pájer Ildikó igazgató nyújt .
Tel.: +3670/943-3431

A pályázat benyújtásának módja:

  • Postai úton zárt borítékban , vagy a Gyöngyház Kulturális Központ címére történő megküldésével (6230 Soltvadkert, Kossuth Lajos utca 10.) Kérjük a borítékon feltüntetni a „Gyöngyház Kulturális Központ és Könyvtár közművelődési szakember pályázat” megjelölést.
  • Személyesen: Munkaidőben, a pályázat Gyöngyház Kulturális Központban történő fentiek szerint megcímzett, zárt borítékban történő leadásával, 6230 Soltvadkert, Kossuth Lajos utca 10.

A pályázat elbírálásának módja, rendje: Az érvényes pályázatot benyújtók meghallgatását követően kerül sor a döntésre. A felvételt nyert pályázó az eredményről az elbírálást követően értesítést kap. A pályázat kiírója fenntartja magának a jogot a pályázat visszavonására vagy a pályázati eljárás eredménytelenné nyilvánítására.

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. március 31.

A munkakör betölthetőségének tervezett időpontja: 2023. április 15.

Sajtóközlemény
Kiemelt kép: http://www.vadkertito.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira