A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC gárdája felkészülési mérkőzésen fogadta hazai környezetben február 25-én az Akasztó FC együttesét. A Szabadidő Parkban kialakított pályán küzdelmes mérkőzésen nyertek a kiskőrösiek egy góllal.

Kiskőrösi LC – Akasztó FC 2-1 (2-0)
A Kiskőrösi LC csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi LC: Tóth Z. (Pszota) – Agócs, Andó, Gyenizse, Torgyik M., Pekker, Tóth Á., Szabó D., Amin Á., Nagy A., Salami.
csere: Amin A., Bánszki, Pszota, Brada.

Az Akasztó FC csapata

Akasztó FC: Szabó M. – Torgyik T., Fábián, Kósa, Kerekes, Szabó Sz., Bányai, Molnár, Palla, Szabó Zs., Szabó N.
Csere: Márki, Németh Zs., Varga M.

A találkozó során a küzdelem dominált és mindkét csapat nagy lelkesedéssel játszott. Az első félidőben a kiskőrösiek Salami Eugene, valamint Nagy Attila góljaival 2-0-ra vezettek. A szünet után az akasztóiak Palla Lajos találatával szépítettek és ezzel a 2-1-es végeredmény is kialakult.

Kovács László – Kiskőrösi LC technikai vezetője:

-A mai napon egy jól felkészült akasztói csapat ellen játszhattunk, de sajnos most sem tudtunk a teljes keretünkkel pályára lépni. Van több sérültünk és beteg is a csapatban, de akik ma pályára léptek, azok jó teljesítményt nyújtottak. Ami az alap, hogy a lelkesedéssel ne legyen gond, ez most megvolt és ezt a hozzáállást szeretném látni majd a bajnoki mérkőzéseken is. Az a feladat jelenleg, hogy a fiatalok beépüljenek a csapatba és a bajnokság középcsapatai vagy az alsó feléhez tartozó gárdák ellen pontokat szerezzünk. A tavaszi szezont Lajosmizsén kezdjük, majd a pályaválasztói jogot feladva az akasztóiakkal Akasztón mérkőzünk meg, a bajaiakat szintén Akasztón fogadjuk és Kunbajára látogatunk az első négy mérkőzésünkön.

Szrenkó István – Akasztó FC edzője:

-A téli felkészülésünk felemásra sikerült, mert sok játékosunknak van munkahelyi és egyéb elfoglaltsága, így nem tud mindenki rendszeresen részt venni az edzéseken. A helyi fiatalok hozzáállásával és szorgalmával elégedett vagyok, de az idősebb játékosoknak sokkal többet hozzá kellene tenniük a csapat munkájához. Úgy gondolom, hogy a mai találkozó jól szolgálta a felkészülésünket, küzdöttek, hajtottak a fiúk. A találkozó során voltak a kiskőrösieknek és nekünk is jobb periódusaink, de sajnos kaptunk két hiba után elkerülhető gólokat. A játékunkat tekintve főleg a második félidőben nyújtott teljesítményünkkel voltam elégedett, amikor nagyobb odafigyeléssel fociztunk és kevesebb eladott labdánk volt, valamint gólt is rúgtunk. Az sajnos most is látszott, hogy a helyzetkihasználásunk nagyon gyenge továbbra is és csak a sokadik ziccerünket tudtuk gólra váltani. Amennyiben ilyen sok helyzet kell a továbbiakban is, hogy a kapuba találjunk, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülhetünk a tavasszal is a mérkőzéseinken. A télen a játékoskeretből abbahagyta az aktív játékot Juhász Tamás és Dobosi Zsolt, akikre a továbbiakban nem számíthatok. A fiatalabbak közül a felnőtt kerethez került Torgyik Tamás, Kósa Balázs, Fábián Péter, Szabó Norbert, Szrenkó Attila, Szabó Ákos, valamint Hartáról leigazoltuk Varga Milánt. A tervünk az, hogy a bajnokságban az 5. hely környékére odaérjünk.

MEGOSZTÁS