A Kiskőrösi LC utánpótlás labdarúgó csapatai közül az U14-es gárda az MLSZ Regionális U14-es bajnokság déli csoportjában szerepel. Az együttes az őszi szezonban kiváló teljesítményt nyújtott és a harmadik helyen zárva harcolta ki azt, hogy a tavaszi szezonban a felsőházi rájátszás küzdelmeiben szerepelhessenek.

Az együttes a hétcsapatos felsőházban a tavaszi szezon első hazai mérkőzését február 25-én játszotta le hazai környezetben. Mivel a kiskőrösi Városi Sporttelepen a center pálya felújítási munkálatai folynak, így a mérkőzést a Szabadidő Parkban kialakított pályán játszották le, amelyen a kiskőrösiek 1-1-es (0-1) döntetlent játszottak a Makó FC gárdájával: Lomjánszki – Tóth B., Radics (Pohankovics), Brada, Takáts, Bodonyi-Kovács (Jáger), Csík, Kovács K. (Polereczki), Csatlós, Tiricz, Boros.

-Hirdetés-

A találkozó az esős időben nagy küzdelmet hozott, mely során mindkét kapu előtt voltak gólszerzési lehetőségek. A vezető találatot a vendégek szerezték meg a 34. percben (0-1). A szünet után a hazai akciók gólt eredményeztek, amikor az 52. percben Brada Bence egyenlített ki (1-1). A találkozó hajrájában a kiskőrösiek álltak közelebb a győzelemhez, volt több nagy gólszerzési lehetősége is a hazaiaknak és egy esetben a felső kapufát is eltalálták a labdával, de az eredmény már nem változott.

Szlovák László – Kiskőrösi LC (U14) edzője:

-A mai napon egy jó képességű csapat ellen léptünk pályára, amely együttes a kiemelt csoportban legutóbb a második helyen végzett. Kicsit féltem a mérkőzéstől, mert januárban kezdtük el a felkészülésünket heti három edzéssel, de sajnos az időjárási körülmények és a létszámgondok miatt több dolog is nehezítette a tervezett munka elvégzését. A csapat gerince azért szorgalmasan járt edzésre és ez a munka a mai mérkőzésen is meglátszott rajtuk. A mérkőzésen mi birtokoltuk többet a labdát és a helyzetek alapján megérdemeltük volna a győzelmet. Ezzel a csapattal lassan másfél éve szerepelünk az országos korosztályos bajnokságban és az eltelt idő alatt a fiúk folyamatosan erősödnek bele a mezőnybe. Látom a fejlődést a fiúkon, de sajnos igen szűk a játékoskeretünk, ami befolyásolja a lehetőségeinket.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS