A Magyar Pünkösdi Egyház Keceli Gyülekezete a Házasság Hete alkalmából szervezett eseményén ebben az évben is Dr. Mihalec Gábor, országos elismertségű pár- és családterapeuta tartott előadást EGYÜTT biztonságban címmel.

-Hirdetés-

A Városi Könyvtár és Művelődési Házban Rémán Dániel, a gyülekezet lelkipásztora köszöntötte a vendégeket. Majd átadta a szót az előadónak, aki kapitányi sapkában lépett a színpadra, hogy a GyűrúKúra Légitársaság kapitányaként megossza az egybegyűltekkel a felszálláshoz szükséges biztonsági elírásokat, amelyek nélkül a Boldogság-szigetére utazó házaspárok útja nem lehetne zökkenőmentes. Úgyis, mint a biztonsági öv, amely az elköteleződést jelképezi. Az oxigénmaszk, melynek használata arra utal, hogy először magunkat kell rendbe tenni, ha a kapcsolatunkban jól szeretnénk érezni magunkat. Hasonkóképp beszélt a mentőmellényről és az elengedhetetlen józanságról. Felhívta a figyelmet arra, hogy a házasság nevű járaton nincs vészkijárat.

Az előadás témáját a párkapcsolati biztonság és biztonságérzet megteremtéséhez szükséges öt alapvető tennivaló adta. Ha a biztonság meginog…

Dr. Mihalec Gábor, pár- és családterapeuta

…újból el kell köteleznünk magukat egymás mellett. John M. Gottam meghatározásából idézett, mely szerint az elköteleződés az „amikor vissza tudjuk igazolni a társunk a fontosságát”. Kétféle elköteleződésről beszélt. Az egyik, melyet a házasságkötéskor tesznek a párok. A másik pedig az, amit napról napra kell megtenniük. Nem elegendő, ha a klasszikus vicc székely bácsijához hasonlóan úgy nyilatkozunk a szeretetünkről, hogy „az oltárnál elhangzott szeretlek-ről csak változás esetén tájékoztatjuk a hitvesünket”.

…bele kell állnunk a szerepeinkbe. Nem szabad sodródnunk a „megúszás kultúrájában”, amelyben a felelősségvállalás a szerepeink iránt ritka, mint a fehér holló.

…ismernünk kell magunkat. Enélkül, nem tudunk valódi elköteleződésben lenni. Felismerni, szembenézni és uralni kell az érzelmeinket.

Rengeteg embert érdekelt az EGYÜTT biztonságban című előadás

…nyugodtnak lenni és kapcsolódni. Úgy fogalmazott, hogy „az ember kapcsolódásra teremtetett”. S hogy megfelelő munkával felül tudjuk írni magunkban azokat a sérüléseket, amelyek ezt akadályozhatják bennünk.

…a múlt győzelmeit képeseknek kell lennünk a jelen erőforrásaiként aktivizálni. Úgy nézni végig az életünkön, hogy látjuk és tudatosítjuk a megnyert csatáinkat. És bátorságot merítünk belőlük.

Sok-sok gyakorlati példával, az előadó praxisából kiemelt és személyes történetekkel élő, eleven, humoros, mégis útravalóul szolgáló előadásban lehetett része minden megjelentnek.

Rémán Dániel, az MPE Keceli Gyülekezetének lelkipásztora

Az esemény végén Dr. Mihalec Gábor válaszolt a kérdésekre, majd dedikálta köteteit, melyeket a helyszínen lehetett megvásárolni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS